DN 7 va intra în reabilitare şi va fi gata în 2 ani. Cine a câştigat licitaţia pentru proiectul uriaş de infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a finalizat procedura de licitaţie pentru investiţia „Lărgire la 4 benzi DN 7 Bâldana – Titu” pe o lungime de 24,4 km. Licitaţia a fost câştigată de firma Porr Construct SRL, cu terţ susţinător Porr Bau GmBH Austria, una dintre cele mai mari companii de profil din această ţară.

Valoarea ofertei câştigătoare a fost de peste 173 milioane lei fără TVA (proiectare + execuţie). Durata contractului este de 24 de luni, din care 4 luni destinate proiectării. 

„ Sper să nu avem contestaţii şi CNAIR sa semneze contractul in această lună. Vestea este rezultatul unei munci uriaşe din 2012 până acum. Este un proiect major de infrastructură rutieră naţională pentru judeţul Dâmboviţa şi voi urmări cu cea mai mare atenţie ca firma să-şi facă treabă, să-şi respectele angajamentele asumate prin contract. De acum, atenţia noastră se concentrează pe DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia! Vă reamintesc că am obţinut Hotărârea de Guvern nr. 366/24 mai 2018 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, iar acum important este să se întocmească repede caietul de sarcini şi să se deruleze licitaţia publică (proiectare + execuţie)”, a precizat senaorul Adrian Ţuţuianu, pe pagina sa de Facebook.

Autorităţile încearcă să reabiliteze tot drumul, pe distanţa totală de 101,696 km, din care 44,222 km înseamnă lărgire la 4 benzi (Bâldana - Târgovişte) şi 57,474 km înseamnă modernizare la 2 benzi (Târgovişte - Sinaia).

Lărgirea se va realiza pe 21,4 kilometri, se vor construi 4 poduri, 5 podeţe, 3 subtraversări şi o parcare şi vor fi reabilitate alte 3 poduri. Toate aceste investiţii vor fi gata în 2 ani.  

Proiectul se va realiza din fonduri europene şi de la bugetul de stat. Drumul traversează localităţile Tărtăşeşti, Răcari, Conţeşti, Sălcioara, Nucet, Comişani, Cornăţelu, Văcăreşti, Ulmi, Târgovişte, Aninoasa, Doiceşti, Vulcana Pândele, Brăneşti, Băleni, Pucioasa, Moţăieni, Buciumeni, Glodeni, Fieni, Pietroşiţa, Moroieni, Sinaia, iar titular de proiect este CNAIR.

Imagine indisponibilă

Proiectarea va pune câteva probleme, mai ales în zona satului Glod, unde circulaţia este practic gâtuită din cauza proprietăţilor care s-au extins până în partea carosabilă.

Totodată, prin modernizarea acestui drum, traseul spre Valea Prahovei va fi înlesnit şi pe această variantă, precum şi accesul spre Platoul Bucegi, la Cabanele Piatra Arsă, Babele şi spre Valea Ialomiţei, până la Complexul Peştera, drumuri care sunt în proces de asfaltare în acest moment.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite