Dâmboviţa: Miercuri, până la ora 21.00 este Cod Galben de viscol şi ninsoare. Dacă nu este nevoie, nu plecaţi de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost şedinţă la Ministerul de Interne, marţi, cu doar câteva ore înainte ca avertizarea cod portocaliu şi cod galben de viscol să intre în vigoare. Judeţul Dâmboviţa a primit avertizare Cod Galben de ninsoare şi viscol, până miercuri la ora 21.00.

”Dacă aveţi semnale că vizibilitatea este redusă, vă rog să închideţi din timp drumurile, asigurându-vă totodată că pe drumurile închise nu sunt persoane sau maşini blocate”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

La rândul lor, meteorologii au amintit de avertizările de viscol emise din această seară şi au anunţat că va fi emisă o nouă avertizare cod galben de ger pentru cea mai mare parte a ţării.

”În această seară (marţi seară) vom actualiza al doilea mesaj meteorologic. Codul portocaliu de ger va deveni cod galben, valabil până pe 12 ianuarie. Nopţile vor fi deosebit de geroase”, a spus meteorologul de la ANM.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de viscol valabil pentru şapte judeţe din estul şi sud-estul ţării.

Avertizarea este valabilă de marţi seară, de la ora 22.00, până miercuri, la ora 15.00.

Potrivit ANM, de marţi, la ora 22.00, până miercuri, la ora 08.00 vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol judeţele Constanţa şi Tulcea. În cele două judeţe vor fi intervale cu rafale de 70-80 de kilometri pe oră, ninsori puternic viscolite, precum şi precipitaţii mixte ce vor depune polei.

De marţi, la ora 23.00, până miercuri, la ora 15.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu de viscol şi judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, precum şi estul judeţelor Buzău şi Vrancea. În cele cinci judeţe va fi viscol, iar viteza vântului va atinge 70-80 de kilometri pe oră, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite