Cum să-ţi atingi obiectivele fixate de Anul Nou. Statistica arată că doar 8% din populaţia planetei reuşeşte să facă ce şi-a propus în noaptea dintre ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile arată că doar 8% dintre oamenii de pe glob îşi ating efectiv obiectivele stabilite. Potrivit Universităţii din Scranton SUA, 92% dintre cei care şi-au stabilit obiectivele de Anul Nou nu reuşesc niciodată să le atingă.

Pentru a avea succes în ceea ce ne propunem, spun psihologii, când ne stabilim obiectivele trebuie să ştim care este direcţia în care ne îndreptăm şi pe ce mijloace ne bazăm. La urma urmei, un obiectiv fără o „foaie de parcurs clară” este doar un vis. Odată ce aţi trasat un obiectiv pe hârtie, scrieţi ce nevoi aveţi pentru a ajunge acolo. 

Potrivit inc.com, persoanele performante şi oamenii productivi nu îşi ating ţelul singure. Ele înţeleg că pot realiza mai mult dacă acceptă ajutor din partea prietenilor sau chiar a unor persoane mai calificate. De exemplu, dacă v-aţi dorit să vă îmbunătăţiţi jocul de tenis, probabil că veţi angaja un instructor care vă va ajuta să vă îmbunătăţiţi serviciul sau backhand-ul. 

De asemenea, dacă obiectivul tău este să pierzi 30 de kilograme până la sfârşitul anului, poate fi o provocare. Încercaţi o altă variantă ajutătoare: "În luna iulie, voi pierde cinci kilograme prin reducerea cantităţii de zahăr, a pâinii sau a sucurilor acidulate. Voi alerga, de asemenea, cel puţin 15 minute pe zi", spun experţii.  

Cei care reuşesc să îşi atingă obiectivele în următorul an ascultă muzica pentru a se concentra, potrivit studiului. Muzica a fost găsită ca o modalitate excelentă de a menţine focalizarea şi de a rămâne productiv în vederea realizarii obiectivelor. De asemenea, nu fac multitasking. Există un mit conform căruia, cine face mai multe lucruri în acelaşi timp are succes. De fapt, cei mai de succes oameni sunt foarte răbdători şi evită să jongleze cu multe probleme.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite