Cum a ratat la mustaţă Adrian Ţuţuianu postul de ministru al Dezvoltării Regionale din cauza lui Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă preşedintele Iohannis ar fi acceptat propunerea Sevil Shhaideh pentru postul de premier acum am fi vorbit de trei miniştri dâmboviţeni, nu doar de doi. Adrian Ţuţuianu ar fi ocupat postul de ministru al Dezvoltării, post care acum îi revine lui Sevil Shhaideh.


  Liderul social democraţilor dâmboviţeni ar fi urmat să ocupe postul de ministru al Dezvoltării Regionale în Guvernul Shhaideh, însă aceste planuri au fost date cu totul peste cap în momentul în care preşedintele Iohanis a respins propunerea de premier făcută de PSD şi ALDE. 

„În prima formulă guvernamentală, dacă ar fi fost acceptată doamna Sevil Shhaideh, erau câţiva colegi care ar fi făcut parte din acel guvern, colegi cărora eu le-am cerut în noua formulă a guvernului condus de Sorin Grindeanu să rămână în echipă cu mine la Parlament şi la partid pentru monitorizarea activităţii Guvernului. În prima formulă era la Dezvoltare Regională Adrian Ţuţuianu, i-am cerut să accepte să nu mai facă parte din această echipă pentru că am ţinut neapărat ca la Dezvoltare Regională să meargă Sevil Shhaideh”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

image



Dâmboviţa are doi miniştri

Este vorba de Ionuţ Vulpescu, la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi de Mihaela Toader, la Ministerul delegat pentru Fonduri Europene.

Mihaela Toader va activa în Ministerul Dezvoltării Regionale, care va absorbi Ministerul Fondurilor Europene. Toader va fi practic subalterna lui Sevil Shhaideh, propusă pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale.

Din martie 2013, ea a ocupat funcţia de director al Unităţii de Analiză, Programare şi Evaluare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, fiind numită în timpul mandatului de ministru al lui Eugen Teodorovici. În ultima perioada, ea s-a aflat însă în concediu de creştere a copilului, conform unor informaţii neoficiale. 

În perioada 2008-2013, Mihaela Toader a fost directorul Direcţiei Politici Publice din Secretariatul General al Guvernului (SGG). 

image

De cealaltă parte, târgovişteanul Ionuţ Vulpescu, în vârstă de 40 de ani, fost elev al Seminarului Teologic din Târgovişte, va prelua portofoliul de la Ministerul Culturii, în cabinetul Grindeanu. Vulpescu a studiat Filosofia la Universitatea din Bucureşti, dar a urmat şi cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă Bucureşti.

Din decembrie 2012 este deputat, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă şi al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen. 

Acesta preferă seriale de televiziune precum "Seinfeld", "Californication", "Dr. House" şi "Mad Men" şi îi plac filmele cu Stan şi Bran, dar şi pelicule precum "Casablanca", "La dolce vita", "Zorba Grecul", "Ghepardul" şi "Forrest Gump". 
 

Între cărţile sale preferate se numără "Micul prinţ", de Antoine de Saint-Exupéry, şi "Marele Gatsby", de Francis Scott Fitzgerald.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Încă un dâmboviţean pe lista de miniştri. Mihaela Toader va ocupa fotoliul de la Ministerul delegat pentru Fonduri Europene

Ionuţ Vulpescu, din nou în cărţi la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Adoră cărţi precum „Micul prinţ“ şi „Marele Gatsby“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite