Cristian Preda îi cere lui Vasile Blaga să nu falsifice istoria partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul l-a acuzat pe Vasile Blaga şi pentru că a rostit un neadevăr, acela că ''reformiştii'' au fost în concediu vara trecută
Europarlamentarul l-a acuzat pe Vasile Blaga şi pentru că a rostit un neadevăr, acela că ''reformiştii'' au fost în concediu vara trecută

Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda a declarat astăzi, la Târgovişte, că liderul PDL Vasile Blaga falsifică istoria partidului, spunând că la Suceava, acolo unde şi-a lansat candidatura la şefia PDL, a început Alianţa DA (Dreptate şi Adevăr).

"Am fost foarte surprins să văd că Vasile Blaga intră într-o asemenea competiţie necinstit", a spus Preda, conform Agerpres. "Vasile Blaga a spus două lucruri cu totul şi cu totul neadevărate şi nepotrivite în această competiţie. Întrucât şi-a lansat moţiunea la Suceava, unde avea nevoie de un motiv, a spus: la Suceava a început Alianţa DA. Ăsta este un fapt cu totul şi cu totul ireal. Este o falsificare a istoriei PDL, mă rog pe vremea aia se chema PD. Alianţa DA a început în două locuri din România, a avut candidaţi la Bucureşti şi la Cluj. Primii câştigători în numele Alianţei DA au fost Traian Băsescu şi Emil Boc, pentru că Alianţa DA s-a construit la alegerile locale din 2004 şi locurile unde a pornit au fost Bucureşti şi Cluj'', a afirmat Cristian Preda.

El a subliniat că Vasile Blaga, probabil, a spus aceste lucruri pentru că avea nevoie de o justificare pentru alegerea locului unde şi-a lansat moţiunea cu care candidează la şefia PDL. ''Vasile Blaga, pentru că s-a dus la Suceava, a avut nevoie de o justificare şi, cum lumea nu se uită la toate detaliile, pornise Alianţa DA de la Suceava. Nu a pornit de la Suceava'', a precizat Cristian Preda.

"Nu am fost în vacanţă"

Europarlamentarul l-a acuzat pe Vasile Blaga şi pentru că a rostit un neadevăr, acela că ''reformiştii'' au fost în concediu vara trecută. ''Tot Vasile Blaga a spus acum două zile că noi, reformiştii, eram în concediu astă vară. Trei dintre primii cinci semnatari ai moţiunii, Monica Macovei, Adrian Papahagi şi eu, am fost, cum ştiţi, pe scenă alături de Traian Băsescu, alături de Vasile Blaga, noi nu-l uităm, dar nu îl trimitem în vacanţă acum, că ne e adversar (...). Chiar aşa a uitat?'', a susţinut Cristian Preda.

Potrivit acestuia, Vasile Blaga l-a acuzat pe Victor Ponta că minte, iar acum face şi el acelaşi lucru. ''Blaga îl acuză pe Ponta că minte aşa cum respiră, dar el a început să facă acelaşi lucru acum, în campanie. Deci el vrea să semene cu Ponta? Aşa vrea să câştige şefia PDL? Atacându-l pe Traian Băsescu şi făcând ceea ce face Ponta? Eu nu pot să sprijin un asemenea tip de demers'', a afirmat Cristian Preda.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite