COVID-19. La Răcari creşte numărul persoanelor depistate pozitiv din Centrul de Bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
azil racari

Primarul oraşului Răcari, din Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu, anunţă că în urma testării efectuate de DSP Dâmboviţa, pe un eşantion de 29 persoane aflate în izolare la domiciliu, au apărut 7 noi cazuri de coronavirus.

Şase sunt din rândul colegilor din Centrul de Bătrâni din Ghergani: 4 din Ghimpaţi, 1 Ghergani, 1 Butimanu.

„Un rezultat pozitiv este din afară centrului, din Colacu. Cinci rezultate sunt neconcludente, se vor repeta în cursul zilei de azi. 17 rezultate sunt negative. Persoanele “pozitive” nu prezintă simptome. Aş putea spune că pacientul “0” nu poate fi catalogat “vector” ci un semnal de alarmă. Având în vedere absenţa simptomelor, nu aveam alte informaţii că virusul s-a instalat în localitatea noastră. Vector ar putea fi o persoană intrată în contact cu o persoană venită din zona roşie şi care nu a respectat izolarea

PS: nu a fost internat nici o persoană provenind din Suceava!

PS1: accesul vizitatorilor a fost interzis din dată de 2 Martie!

PS3: doamna doctor Mărioara Carp nu este salariată centrului, nu este retribuită de către Primăria Răcari! Acordă asistenţă medicală că medic de familie către beneficiarii din centru!

PS4: rămâneţi acasă, evitaţi orice persoană! Păstraţi distanţă! Oricine poate fi pozitiv”, a scris Marius Caraveţeanu, pe pagina sa de Facebook. 

Ancheta  epidemiologică este în curs, potrivit DSP Dâmboviţa. Oraşul Răcari a devinit ,joi, cel mai mare focar de coronavirus din judeţul Dâmboviţa, după ce testele au confirmat virusul la 30 de bătrâni din Centrul de Îngrijire Bătrâni din Ghimpaţi. Totul ar fi pornit de la o îngrijitoare din centru, confirmată zilele trecută cu COVID-19.

Atât îngrijitoare cât şi soţul său sunt internaţi. 30 de bătrâni din cei 52 internaţi au fost confirmaţi cu Covid-19. În acest moment se aşteaptă rezultatele testelor pentru celelalte persoane internate, dar şi pentru angajaţi.  

Persoanele confirmate cu noul coronavirus vor fi aduse la Târgovişte, în secţia de Boli Infecţioase.

Autorităţile se tem de ce e mai rău, fiindcă cei mai mulţi dintre bătrâni sunt bolnavi şi ţintuiţi la pat. Totul s-a întâmplat în ciuda măsurilor draconice care au fost luate în centru de către Primărie.

Persoanele confirmate cu noul coronavirus au fost duse la Târgovişte, în secţia de Boli Infecţioase.

În total, în Centrul din Răcari sunt 100 de persoane, beneficiari şi salariaţi.

În judeţul Dâmboviţa mai sunt înregistrare alte 82 de persoane infectate, majoritatea la Corbii Mari şi Răcari.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite