Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa atrage atenţia asupra folosirii raţionale a resurselor de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul 2013 a fost denumit Anul Internaţional al Cooperării în Domeniul Apei
Anul 2013 a fost denumit Anul Internaţional al Cooperării în Domeniul Apei

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an la 22 martie, constituind o modalitate de a concentra atenţia internaţională asupra importanţei apei în general, ca element esenţial pentru viaţă, fiind şi o ocazie de a susţine un mangement mai eficient al resurselor de apă potabilă.

"Cu acest prilej, Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa atrage din nou atenţia asupra folosirii raţionale a resurselor de apă potabilă şi s-a alăturat campaniei de strângere de semnături “Apa – un drept al omului”, inţiată de Fundaţia „Eurodemocraţia”, prin care se  solicită Uniunii Europene să garanteze acest drept, prin promovarea serviciilor de alimentare cu apă şi salubrizare, ca servicii publice esenţiale", a declarat, ing. Radu Vasilescu, directorul general al Companiei de Apă Târgovişte.

                        

O zi internaţională de celebrare a apei a fost propusă prima oară în anul 1992, la Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediul Înconjurător şi Dezvoltare. Adunarea generală a O.N.U. a răspuns desemnând 22 martie 1993 ca prima Zi Mondială a Apei. 

Anul 2013 a fost denumit Anul Internaţional al Cooperării în Domeniul Apei, prin care se atrage atenţia asupra faptului că o cooperare la nivel planetar este esenţială în stabilirea unui echilibru între nevoile şi priorităţile populaţiei lumii şi distribuirea în mod echitabil a acestei resurse vitale, care trebuie utilizată şi ca un instrument al păcii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite