Coincidenţa care îţi dă fiori. Un alt băiat, cu acelaşi nume şi apropiat de vârsta lui Alex din Cazaci, şi-a luat viaţa după ce ar fi jucat „Balena Albastră”, în aceeaşi zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajele de prim ajutor solicitate la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru el
Echipajele de prim ajutor solicitate la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru el

Un alt copil, de 14 ani, s-a spânzurat în podul casei. Ar fi jucat „Balena Albastră”. Totul s-a întâmplat cu doar o oră înaintea cazului de la Cazaci, iar băiatul se numea tot Alex.

Un val de spaimă şi de nedumerire a cuprins localitatea Gherţa Mare, comuna Turţ din judeţul Satu Mare,după ce au aflat că un tânăr de doar 14 ani şi-a pus capăt zilelor. Acesta a fost găsit spânzurat în podul casei de către tatăl său.

Părinţii băiatului i-au simţit lipsa încă de dimineaţă, de la ora 8, când au şi început să îl caute, în jurul casei pentru început, ca mai apoi tatăl său să facă descoperirea macabră, în podul casei.

Echipajele de prim ajutor solicitate la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru el, fiind în afara resurselor terapeutice de resuscitare. German Alex avea doar 14 ani şi era elev în clasa a opta la şcoala din localitate.

„Nuuu cred (n.r. că ar fi jucat Balena Albastră), dar acum o săptămână într-adevăr a postat ceva care trebuia să ne dea de gândit.  «Viaţa este ca un joc cu nivele unul mai greu ca altul. Oare se merită să continuăm jocul dacă până acum n-am vrut să ne obisnuim cu greutatea munţilor pentru a-i muta în viitor? De acum nu mai are rost» Nu l-am văzut de la Crăciun, dar da, era mai retras”, afirmă verişoara tânărului.

Caz asemănător în Dâmboviţa

În aceeaşi zi, în Dâmboviţa, Alex, de 11 ani, şi-a luat şi el viaţa în podul casei, după ce ar fi jucat Balena Albastră. 

Băiatul a fost găsit chiar de sora sa, cu doi ani mai mare. Potrivit anchetatorilor, Alex, în vârstă de 11 ani, avea un ştreang improvizat din rafie, şi chiar sora sa de 13 ani i-a tăiat cu un cuţit legătura, anunţând, ulterior, rudele şi poliţia. 

Sătenii sunt îngroziţi de ce s-a întâmplat şi nu îşi aduc aminte ca o aşa grozăvie să se fi petrecut în localitatea lor. 

"Am auzit şi noi că s-a spânzurat. Copil la 11 ani să se spânzure. Era ca toţi copiii. Toţi mai fac şi bnăzbâtii, dar le uită. Nu l-am văzut mai abătut în ultimele zile. Se juca cu copiii pe stradă", ne-a spus un vecină a copilului. 

"Am înţeles că e un joc pe internet: Balena Albastră"

Rudele sunt de-a dreptul îngrozite şi spun că cel mic se juca în ultima perioadă jocul "Balena Albastră".

"Am înţeles că e un joc pe internet: Balena Albastră. Copiii de la şcoală am înţeles că ştiau că se juca jocul acesta. Nu ştiu de cât timp. Era un băiat foarte cuminte, învăţa bine, asculta părinţii. Părinţii aveau părinţii grijă de el", spune Feraru Elena, rudă a celui mic.

cazaci balena albastra

"Nu ştiu cum l-a determinat să facă gestul ăsta un joc. Am auzit şi eu de Balena Albastră. Te atrag nenorociţii ăştia cu tot felul de tâmpenii", ne-a spus Constantin Bălu, unchi.

Părinţii sunt în stare de şoc. Mama sa nu îşi explică ce l-a îndemnat să îşi ia viaţa, mai ales că era un copil comunicativ şi îşi spunea acasă problemele.

Ar fi încercat să racoleze şi alţi copii

"Nu ştiu nimic. Eu am fost la serviciu. Copilul meu vorbea cu noi, spunea tot. Era foarte comunicativ. N-am avut probleme cu el niciodată până acum. Nu ştiu ce l-a îndemnat să îşi ia viaţa", ne-a spus mama sa.

cazaci balena albastra

Copiii din sat au auzit cu toţii de nenorocirea numită "Balena Albastră". Unii dintre ei spun chiar că cel mic a încercat să îi racoleze.

"Se juca Balena Albastră. Nu ştiu de cât timp. Azi am aflat eu că se juca. Îi spunea în joc să se arunce de pe bloc, de pe casă"

Jocul i-ar fi spus în ultima fază să pargă telefonul şi apoi să îşi ia viaţa. De altfel, în faţa casei a fost găsit un telefon spart. Trupul neînsufleţit al copilului a fost depus la morgă pentru autopsiere.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite