Un copil de 14 ani s-a spânzurat în podul casei. Ar fi jucat „Balena Albastră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În jurul sinuciderii lui Alex s-a creat o isterie,lumea afirmând că acesta ar fi jucat „Balena Albastră”
În jurul sinuciderii lui Alex s-a creat o isterie,lumea afirmând că acesta ar fi jucat „Balena Albastră”

În jurul cazului s-a pornit o adevărată isterie, zvonul că Alex ar fi jucat „Balena Albastră” fiind rapid răspândit printre cei din localitate dar şi în mediul online. Familia şi prietenii nu sunt de aceeaşi părere, considerând că de vină ar fi nişte tensiuni apărute în relaţia cu părinţii.

Un val de spaimă şi de nedumerire a cuprins localitatea Gherţa Mare, comuna Turţ din judeţul Satu Mare,după ce au aflat că un tânăr de doar 14 ani şi-a pus capăt zilelor. Acesta a fost găsit spânzurat în podul casei de către tatăl său.

Părinţii băiatului i-au simţit lipsa încă de dimineaţă, de la ora 8, când au şi început să îl caute, în jurul casei pentru început, ca mai apoi tatăl său să facă descoperirea macabră, în podul casei.

Echipajele de prim ajutor solicitate la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru el, fiind în afara resurselor terapeutice de resuscitare. German Alex avea doar 14 ani şi era elev în clasa a opta la şcoala din localitate.

La scurt timp după ce s-a aflat despre moartea acestuia, atât în mediul online, dar şi pe la diverse colţuri au început supoziţii cu privire la faptul că băiatul ar fi jucat jocul „Balena Albastră” şi acesta este motivul pentru care şi-a pus capăt zilelor.

sinucidere tanar

„Au venit nişte tineri care ziceau că sunt din Gherţa, la mine la bar şi i-am auzit povestind că băiatul ar fi jucat Balena Albastră şi de aia s-a spânzurat”, afirmă barmanul unui local din municipiul Satu Mare.

Aceeaşi informaţie a apărut şi din partea unor persoane din aceeaşi localitate la ştirile postate pe site-urile locale de ştiri.

Pe de altă parte,un prieten al său, coleg de şcoală, afirmă că la baza gestului lui Alex ar fi stat o neînţelegere mai veche cu părinţii. Acesta nu era tocmai un copil exemplu la şcoală, fiind corigent, ceea ce i-ar fi înfuriat părinţii.

„Copilul ce s-a sinucis nu a jucat balena albastră. Este un mit. Părinţii l-au pus la prea multă muncă şi a rămas corigent, iar tatăl l-a ameninţat. Am spus doar ce ştiu, sunt de la aceeaşi şcoală cu el şi nu m-aş fi gândit niciodată că Alex s-ar  gândi la asta. Era mereu mai asa...trist. Deja avea planul asta de mult şi se zice că a mai încercat”, afirmă colegul de şcoală al tânărului într-un mesaj transmis corespondentului Adevărul.

Pe de altă parte, nici verişoara lui Alex nu crede că acesta ar fi jucat jocul cu provocări care duce la moarte, dar aceasta este de acord că una dintre ultimele lui postări pe o reţea socială, trebuia să le atragă atenţia că ceva nu este în regulă cu el.

„Nuuu cred (n.r. că ar fi jucat Balena Albastră), dar acum o săptămână într-adevăr a postat ceva care trebuia să ne dea de gândit.  «Viaţa este ca un joc cu nivele unul mai greu ca altul. Oare se merită să continuăm jocul dacă până acum n-am vrut să ne obisnuim cu greutatea munţilor pentru a-i muta în viitor? De acum nu mai are rost» Nu l-am văzut de la Crăciun, dar da, era mai retras”, afirmă verişoara tânărului.

Deocamdată organele de anchetă nu au o poziţie oficială cu privire la această sinucidere, dar surse din interiorul acestora afirmă că ar fi vorba de un simplu caz clasic de tensiuni în familie careau sfârşit cu sinuciderea tânărului. 

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri