Cinci hectare de vegetaţie s-au făcut scrum, la marginea Târgoviştei. Sute de incendii în prima jumătate a anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
incendii vegetatie uscata

Două incendii de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş au izbucnit, sâmbătă, în zonele Prepeleac şi Romlux, la marginea municipiului Târgovişte, pe o suprafaţă totală de aproximativ cinci hectare.

„În zona Romlux a ars vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş pe o suprafaţă de circa patru hectare, iar în zona Prepeleac arde vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa un hectar”, a precizat ISU Dâmboviţa.

Pentru stingerea focului acţionează pompieri de la Detaşamentul Târgovişte, cu două autospeciale, potrivit Agerpres.ro.

600 de incendii de vegetaţie uscată în prima jumătate a anului

Potrivit ISU Dâmboviţa, peste 600 de incendii de vegetaţie uscată au fost stinse în prima jumătate a anului. Dintre acestea, 47 au izbucnit de la începutul lunii iulie.

Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare. 

incendii vegetatie uscata
incendii vegetatie uscata

„Ţinând cont de faptul că, zilele acestea, judeţul Dâmboviţa se află sub incidenţa unor avertizări meteorologice de temperaturi ridicate, în condiţii de secetă prelungită, astfel de incendii pot pune în pericol locuinţele, culturile agricole care nu au fost recoltate, pădurile sau alte proprietăţi aflate în apropiere. Facem un apel către cetăţeni: opriţi-vă din incendierea terenurilor şi a miriştilor pentru arderea vegetaţiei uscate! Aceste acţiuni iresponsabile pun în pericol viaţa oamenilor şi distrug habitatul unor animale”, se precizează într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.

   

Vă mai recomandăm să mai citiţi:

VIDEO Un incendiu violent a mistuit 12 hectare de vegetaţie uscată la Aninoasa. Este ameninţată pădurea

Zeci de incendii de vegetaţie uscată, în ultimele zile. Pompierii s-au luptat cu flăcările în tot judeţul

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite