Centura oraşului Găeşti a primit aviz favorabil din partea Comisiei Tehnice a CNAIR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
centura gaesti

Consiliul Judeţean Dâmboviţa anunţă că centura oraşului Găeşti a primit aviz favorabil din partea Comisiei Tehnice a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastucturii Rutiere.

Potrivit datelor oficiale, zilnic, sute de camioane trec prin centrul oraşului Găeşti.

„Oraşul este poluat, siguranţa oamenilor este pusă în pericol, transportatorii pierd bani şi timp. Reuşita de astăzi urmează să rezolve toate aceste probleme. 

Foarte important este şi faptul că proiectul, “Drumuri de legătură ale drumurilor naţionale DN71 şi DN7 la Drum Expres Valahia, Autostrada A1 - Ploieşti, pentru creşterea accesibilităţii în zonele urbane ale Municipiului Târgovişte şi oraşului Găeşti” - Drum de legătură pentru creşterea accesibilităţii în zona urbană a oraşului Găeşti, leagă viitoarea centură a oraşului de drumul Expres Valahia”, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Astfel, miile de maşini care vin de pe rutele  Bucureşti – Piteşti,  Ghimpaţi – Petreşti – Găeşti, dar şi din comunele Mogoşani, Mătăsaru, Costeştii din Vale, nu vor mai intra în Găeşti. 

centura gaesti

Studiul de prefezabilitate propus de CJ Dâmboviţa prevede un traseu care înconjoară, în totalitate, oraşul Găeşti, dar care, în acelaşi timp, asigură accesul în şi dinspre oraş. 

Date tehnice ale Centurii Găeşti:

- Un traseu de aproximativ 4,5 km;

- Categorie tehnică III;

- O bandă pe sens cu lăţimea de 3,50 m;

- 3 intersecţii amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere;

- O intersecţie amenajată cu sens giratoriu la intersecţia cu DN7;

- O intersecţie amenajată cu pasaj suprateran peste DJ401A şi C.F. Bucureşti-Piteşti-Craiova;

- O intersecţie amenajată cu sens giratoriu la intersecţia cu DN61. 

Costul total al investiţiei este de 89.917.037,74 lei. 

Vestea vine după ce CJD a anunţat, recent, că studiile de prefezabilitate pentru Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgovişte şi centura ocolitoare a oraşelor Pucioasa şi Fieni au fost şi ele aprobate. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite