Cei mai buni tineri reporteri vor fi premiaţi cu o vizită în Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Studenţii târgovişteni de la Jurnalism pot participa la un concurs de reportaje organizat de Uniunea Europeană. Aceştia trebuie să scrie până pe 7 noiembrie un articol prin care să fie relatate aspecte ale mediilor defavorizate, dar şi soluţii de combatere a sărăciei.

Studenţii târgovişteni de la Jurnalism pot lupta împotriva sărăciei prin reportaje scrise de aceştia pe teme de dezvoltare şi relatări ale unor aspecte legate de nivelul scăzut de trai. Tinerii reporteri vor participa la un concurs organizat de Uniunea Europeană, în cooperare cu Centrul European de Jurnalism, iar câştigătorii vor câştiga o vizită de teren într-unul din statele subdezvoltate din Africa. Astfel, aceştia vor vedea de la faţa locului problemele cu care se confruntă unele state africane, unde sărăcia se află la un nivel îngrijorător, şi vor putea să contribuie cu soluţii la rezolvarea acestora. Articolele trebuie să fie originale şi calitative, iar data limită este duminică, 7 noiembrie. „Prin participarea la acest concurs, tinerii studenţi au mult mai multe oportunităţi de afirmare, dar şi un start mai bun şi mai sigur pentru carirea lor, care merită valorificată la maxim, spunem noi. Nu în ultimul rând, reprezintă o oportunitate de a-şi valorifica talentul jurnalistic şi de a avea de-a face cu dead-line-uri”, a declarat pentru Adevărul de Seară Mândruţa Andreescu, info officer Europe Direct Târgovişte.

Vor să câştige premiul pus în joc

Tinerii studenţi vor învăţa să privească lucrurile obiectiv, dar şi să lupte împotriva problemelor existente în societate. „Scopul concursului este de a vedea interesul tinerilor viitori jurnalişti pentru mediile sociale defavorizate, felul in care aceştia consideră că se pot implica în politicile pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale ale Uniunii Europene”, adaugă aceasta.
Studenţii târgovişteni privesc cu ochi buni această iniţiativă, care reprezintă pentru ei practica de care au nevoie, pe lângă teoria care li se predă la cursuri. Aceştia sunt dornici să participe la concurs şi să câştige premiul pus în joc. „Este o şansă bună pentru noi de a ne afirma şi reprezintă o provocare. Căpătăm experienţă în scris, dar avem şi ocazia de a ne implica îmn problemele societăţii şi de a relata ceea ce vedem cu ochii noştri. Mi-aş dori să câştig şi să ajung în Africa, pentru că este ceva nou pentru mine, dar şi pentru că aş vedea adevăratele probleme existente acolo”, spune Alina Mateescu, studentă în anul I la Jurnalism. Mai multe detalii pot fi obţinute la sediul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Judeţene.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite