Ceaţă şi vânt puternic la peste 2.200 de metri în Bucegi. "La Babele e rău. Vântul suflă cu 80 de km/h"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platoul Babele. FOTO George Enache
Platoul Babele. FOTO George Enache

Mare atenţie dacă alegeţi să plecaţi la munte în aceste zile. Potrivit şefului Salvamont Dâmboviţa, vântul suflă cu rafale de până la 80 de km/h în zona turistică Babele. Pe deasupra este şi ceaţă.

Astfel, este bine ca înainte de a pleca în drumeţii să vă interesaţi de starea vremii şi mai ales, să informaţi echipele de salvatori despre traseul pe care vreţi să îl parcurgeţi.

"Vremea nu ţine cu turiştii în acest weekend. Bate vântul puternic la noi, în zona Salvamont, cu peste 50 de km/h. Sus la Babele e şi mai rău, vântul suflă cu 80 de km/h. La peste 2.200 de metri e ceaţă. Sper să nu avem probleme, mai ales că zilele acestea se desfăşoară şi un concurs de mountan bike pe traseul Sinaia - Piatra Arsa - Babele - Drumul Grănicerilor - Şaua Bătrâna - Şaua Strungă - Cheile Grădiştei", ne-a spus Doru Diaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa.

VREME REA BABEle

FOTO meetsun.ro

Telecabina este stricată

De asemenea, telecabina este închisă pentru reparaţii. O echipă de italieni lucrează de câteva zile pentru a remedia unele defecţiuni. Potrivit calendarului, însă, telecabina care face legătura în Balele şi Buşteni va fi mai disponibilă doar până la 1 octombrie.

Minime de până la 6 grade  

Vremea se va menţine răcoroasă în următoarele zile, potrivit ANM. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13-14 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 23 de grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa între 7 şi 15 grade. 

Cerul va fi variabil în sud-estul ţării, dar va prezenta înnorări temporar accentuate în celelalte regiuni, unde local va ploua, dar numai punctiform se mai pot depăşi 15-20 l/mp şi se vor semnala descărcări electrice. 

În zona înaltă de munte, mai ales la începutul şi sfârşitul intervalului, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în sud-vestul şi sudul ţării şi izolat în celelalte regiuni.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite