Cazul copilului vândut pentru 2.000 de lei: Protecţia Copilului i-a preluat pe toţi minorii din sânul „familiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea Spitalul Judeţean din Târgovişte a anunţat că va demara o anchetă internă pentru a afla care dintre asistente i-a îndrumat pe reporteri cum şi de unde să cumpere un bebeluş
Conducerea Spitalul Judeţean din Târgovişte a anunţat că va demara o anchetă internă pentru a afla care dintre asistente i-a îndrumat pe reporteri cum şi de unde să cumpere un bebeluş

Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa a decis să preia toţi copiii de lângă părinţii care ar fi fost gata să îl vândă pe unul dintre ei, cu 2.000 de lei.  Fetiţa în vârstă de două luni este în continuare internată la spital, deoarece suferă de subnutriţie, dar va fi preluată şi ea imediat ce medicii o vor externa.

Cei patru fraţi ai Georgianei vor fi plasaţi în regim de urgenţă la acelaşi asistent maternal profesionist pentru a nu fi despărţiţi.

„S-a efectuat o evaluare iniţială la domiciliul părinţilor, aceştia mai având în grijă patru copii. În momentul acela, viaţa copiilor nu era pusă în pericol. Aşteptăm acum punctul de vedere al poliţiei. S-a colaborat cu primăria şi de la primărie s-a făcut o solicitare să fie preluaţi în regim de urgenţă. S-a constatat că cei mici erau supuşi în această perioadă la un stres mediatic şi cel mai bine pentru ei ar fi să stea la un asistent. Cel mai mare dintre copii are 6 ani”, a declarat Cerasela Gurgu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa.

În acest moement, părinţii micuţei Georgiana sunt cercetaţi penal pentru că au vrut să îşi vândă copilul pentru 2.000 de lei. Cercetările sunt efectuate de Parchet, iar poliţiştii urmează să audieze  şi asistentele care au intermediat această tranzacţie.

Spitalul Judeţean vrea să cadă capete

Conducerea Spitalul Judeţean din Târgovişte a anunţat că va demara o anchetă internă pentru a afla care dintre asistente i-a îndrumat pe reporteri cum şi de unde să cumpere un bebeluş. Asistentele chiar i-au îndrumat pe jurnalişti să nu meargă pe calea legălă, să adopte un copil, ci la negru.

Copii vânduţi ca la piaţă. În România, ţară europeană cu pretenţii de stat civilizat, sunt oameni care îşi vând copiii abia născuţi, pe bani cu care bogaţii îşi cumpără o friptură de vită, într-un restaurant pretenţios. Iar statul pare că nu ştie, nu vede şi nu face nimic. Digi24 arată cât valoarează viaţa Georgianei, un copil de o lună, într-un reportaj realizat cu camera ascunsă.

Părinţii ei au vândut-o reporterilor Digi24, fără regrete, cu 2.000 de lei, cu mijlocirea asistentelor care au adus-o pe lume.

„Nu vă cer marea cu sarea. Cu 20 de milioane o dau.”

 

„20 de milioane?”

 

„Da, bani vechi.”

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite