Captură prea mică a poliţiştilor în urma percheziţiilor la hoţii de lemne. Oamenii legii au, totuşi, şi un trofeu. Un fost procuror este vizat de anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

176 de mc de material lemnos au fost indisponibilizaţi de poliţişti în urma a 20 percheziţii desfăşurate în această dimineaţă la 19 persoane fizice şi la sediul Ocolului Silvic Pucioasa.

"În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, poliţiştii au indisponibilizat aproape 176 de mc de material lemnos, de diverse esenţe, două drujbe şi mai multe documente cu regim silvic. 17 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului pentru audieri", a precizat IPJ Dâmboviţa în urma percheziţiilor.

Se pare că cea mai mare cantitate de lemne furate, aproximativ 80 mc, a fost găsită în gospodăria unui fost procuror.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrument la nivelul Serviciului de Ordine Publică şi beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..
 

Descinderile au avut loc la Târgovişte, Pucioasa, Fieni, Valea Lungă, Şotânga, Pietroşiţa, Brăneşti, Bezdead, Vulcana Băi şi Buciumeni.

Persoanele vizate sunt bănuite că în perioada 2017-2018 ar fi tăiat şi comercializat fără drept material lemnos.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni prevăzute de Codul Silvic, delapidare şi abuz în serviciu. 

Ce nu spune Poliţia este cum de hoţii au tăiat nestingheriţi timp de un an pădurile statului. La momentul acesta nici măcar nu se cunoaşte prejudiciul cauzat statului prin furtul de material lemnos.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite