Candidatul cu maşini de lux, case şi terenuri, din comuna Butimanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşchia nu sare departe de trunchi.  Zicala se aplică perfect în familia Dragnea, din comuna dâmboviţeană Butimanu. După ce a condus timp de trei mandate primăria, Marin Dragnea este gata să lase destinele administraţiei locale pe mâinile fiului său, Gabriel Cezar Dragnea. Gabriel va candida din partea PNL.

Averea familiei este una impresionantă. Potrivit ultimei declaraţii de avere care există pe internet, Marin Dragnea deţine 3 case de locuit (în Luciana, Butimanu şi Buftea), un apartament, două spaţii de producţie şi mai multe terenuri, un Aro, un Mercedes şi un Wolskvagen Passat, o combină, tractoare, pluguri şi conturi de 600.000 euro şi 600.000 lei, precum şi bijuterii în valoare de 15.000 de euro.

image

Gabriel Dragnea, FOTO Facebook

Nici fiul său nu stă prea rău. “Băiatul are maşini multe, Mybach, Ferrari, Mercedes, vreo 3 Jeep-uri, apartamente în Mamaia, case de lux la Dârza. Au în familie 1.000 de ha în arendă pe care le lucrează, teren agricol, de la  diferite firme. Din subvenţia pe terenuri obţin cam 200.000 de euro pe an. Au combine, tractoare cu care lucrează pământul”, spune viceprimarul comunei, Gabriel Olteanu, candidat, la rândul său, din partea PSD.

De altfel, presa de tip tabloid l-a suprins pe Gabriel Dragnea cu un Ferrari F430 care costa la mâna a doua aproximativ cinci miliarde de lei vechi.

image

Tatăl este cercetat într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, potrivit IPJ Dâmboviţa, pentru plata unor lucrări fictive din banii Primăriei Butimanu. Este vorba de schimbarea lămpilor de pe stâlpii de iluminat din comună, de curăţarea coşului centralei termice de la Primărie, de lucrări de deszăpezire, de ridicare a gunoiului menajer (în condiţiile în care la nivelul judeţului Dâmboviţa există un singur operator care gestionează această problemă) şi de curăţenie în cadrul Primăriei. În dosar sunt implicate şase persoane, iar prejudiciul adus bugetului local este de peste 885.000 lei.

Celelalte cinci persoane, doi patroni, casieriţa primăriei, actuala şi fosta contabilă au primit pedepse mai blânde. Fosta contabilă şi patronii acuzaţi în acest caz au primit arest la domiciu, iar actuala contabilă şi casieră, vor fi cercetate sub control judiciar.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite