Când ar trebui să înceapă producţia de camioane Iveco, la Petreşti, investiţie în  industria de apărare sau auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iveco

Săptămâna aceasta au debutat lucrările pentru construirea noii fabrici de asamblare camioane militare din comuna Petreşti, o investiţie extrem de importantă pentru industria de apărare din România.

Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa unei delegaţii guvernamentale conduse de premierul României, Ludovic Orban, din care a mai făcut parte: Virgil Popescu – ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Nicolae Ciucă – ministrul Apărării Naţionale şi Lucian Bode – ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Alături de aceştia au fost reprezentanţii firmei, dar şi parlamentari sau autorităţi locale şi judeţene.

Potrivit informaţiilor furnizate de Claudio Catalano, directorul executiv al IVECO DEFENCE VEHICLES, la noul punct de lucru al grupului IVECO din Petreşti vor fi realizate peste 2.900 de camioane, respectiv cabine blindate şi neblindate, dotate cu echipamente menite a asigura o bună mobilitate tactică şi logistică, în concordanţă cu cerinţele Ministerului Apărării Naţionale (MApN). 

Cabinele realizate vor fi integrate cu toate dotările şi vor fi făcute, de asemenea, toate operaţiunile industriale aferente, inclusiv testarea ITP.

Solicitarea face parte dintr-un contract încheiat între instituţia guvernamentală anterior amintită şi grupul IVECO în baza unui acord de dezvoltare durabilă a industriei de apărare naţională şi prevede ca, anual, să fie livrate autorităţilor române 440 de astfel de camioane. 

Potrivit contractului, producţia ar trebui să înceapă în luna februarie a anului 2021 şi vizează asamblarea a 16 tipuri diferite de camioane.

Cu o suprafaţă de 9.000 de mp şi dotată cu 3 linii de producţie, 25 de zone de lucru, o linie completă de tinichigerie şi vopsitorie cu 9 zone de lucru, o linie de finisare cu 7 zone de lucru, precum şi spaţii logistice sau de testare, noua capacitate de producţie din comuna dâmboviţeană Petreşti, situată la jumătatea distanţei dintre Bucureşti şi Piteşti, va oferi locuri de muncă specializate în industria de apărare sau auto. 

CITEŞTE ŞI:

Sindicaliştii din Apărare critică modul cum a fost ales locul viitoarei fabrici Iveco. Ce soluţie propun aceştia

Ce componente ale camioanelor pentru MApN vor fi produse de IVECO în Dâmboviţa. Cum vor câştiga producătorii români de subansamble auto

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite