C. Prisăcaru: "B-dul Unirii va fi gata anul acesta". Cât s-a lucrat în cadrul PIDU, la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la PIDU A sunt gata în proporţie de 50 la sută, iar la PIDU B de 80 la sută
Lucrările la PIDU A sunt gata în proporţie de 50 la sută, iar la PIDU B de 80 la sută

Lucrările din cadrul PIDU A, în zona Bulevardului Unirii sunt puţin întârziate. Autorităţile locale apelează, însă, la înţelegerea cetăţenilor şi toleranţa şoferilor care tranzitează zilnic aceste zone în care se lucrează. Primarul interimar, Ciprian Prisăcaru a dat asigurări că B-dul Unirii, care va fi lărgit la patru benzi, se va finaliza anul acesta.

Rămâne problema Bulevardului Unirii, care este adevărat că a început puţin mai târziu şi, probabil, că va mai dura ceva acolo, însă apelăm la înţelegerea sau la toleranţa cetăţenilor. Şi noi suntem participanţi la traficul din municipiul Târgovişte, şi noi stăm uneori în trafic şi pierdem mai mult timp, dar asta este. Este o problemă care durează pentru câteva luni. Cu siguranţă se va finaliza anul acesta”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Ciprian Prisăcaru.

Valoarea PIDU A este de 75,8 milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 80,4% de fonduri europene, 17,6% de la bugetul de stat şi 2% contribuţia Primăriei Târgovişte.

Executivul Primăriei Târgovişte a insepctat, vineri, lucrările din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Au fost vizitate două şantiere importante, cel de pe strada Moldovei cu parcările adiacent, dar şi parcarea imensă din spatele blocurilor de pe strada General I.E. Florescu. 

pidu

Au fost făcute două parcări noi în spatele Grădiniţei nr. 13, strada Basarabiei a fost asfaltată şi redată traficului rutier. Pe strada dr. Dumitru Oprescu se desfăşoară lucrări de canalizare, reţele de alimentare cu apă, urmează să asfaltăm. Lucrările continuă, nu ne vom opri aici. Aşa cum am spus întotdeauna, vom face o Târgovişte modernă, europeană. Este tinţa executivului municipiului Târgovişte şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru asta”, a declarat Ciprian Prisăcaru, primarul interimar.

Ne vom axa pe înlăturarea disconfortului pentru cetăţeni, să asfaltăm şi să sistematizăm aceste locuri care sunt frecventate, aleile pietonale, parcările, străzile de acces. Acest proces de reabilitare şi modernizare a oraşului nu se va opri la aceste proiecte pe care le avem în derulare. Intenţionăm să avem un oraş unitar şi pe celelalte zone vom depune proiecte în vederea accesării fondurilor europene. Trebuie să înţelegem că putem moderniza Târgoviştea cu banii de la Uniunea Europeană” a precizat viceprimarul Cristi Stan.

Autorităţile locale au mers şi în Micro XII, în spate la RAGC, acolo unde au fost dărâmate peste 230 de garaje şi realizate aproximativ 400 de locuri de parcare, ce vor fi gratuite cinci ani, aşa cum prevăd normele europene.

Lucrările la PIDU A sunt gata în proporţie de 50 la sută, iar la PIDU B de 80 la sută.

pidu
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite