Biserica de la Mănăstirea Viforâta va intra în reabilitare, graţie unui proiect de aproape 8 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au semnat, luni, contractul de finanţare pentru proiectul de restaurarea şi consolidarea Bisericii Sfântul Gheorghe – Mănăstirea Viforâta, din comuna Aninoasa. Proiectul va fi implementat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. Monumentul istoric trebuie să fie gata în 31 de luni.

Cu o durată de implementare de 31 de luni de la momentul semnării contractului, proiectul vizează restaurarea, consolidarea, protejarea şi conservarea Bisericii Sfântul Gheorghe – monument istoric cu o suprafaţă de 259 m2, ce face parte din Ansamblul Mănăstirii Viforâta, comuna Aninoasa. 

Valoarea totală a proiectului este de 7,8 milioane de lei, din care 6.5 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile FEDR, iar un milion reprezintă fonduri din bugetul de stat. 

„Este un proiect la care Consiliul Judeţean, după o analiză pe care am făcut-o în urmă cu 3 ani, a decis că ar fi bine să fie implementat de către comuna Aninoasa. În Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia avem foarte multe proiecte de patrimoniu care trebuie restaurate. Mai avem de semnat câteva contracte – din câte ştiu eu Biserica de la Vârtop, Biserica de la Pitaru şi, nu în ultimul rând, Curtea Domnească, care are în proiect şi restaurarea Bisericii Sfânta Vineri. Eu sper ca echipa de implementare să ducă la bun sfârşit acest proiect important pentru comunitatea locală, important pentru judeţul Dâmboviţa şi, de ce nu, să reuşim să fim prezenţi şi la inaugurarea acestor lucrări într-un termen cât mai scurt. Vă dorec succes şi multă baftă şi aplecare spre implementarea în bune condiţii a acestui proiect!”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

image

Proiectul se va derula sub atenta supraveghere a arhitectei Doina Petrescu.

Până în prezent, la nivelul Regiunii Sud Muntenia, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, s-au depus 41 de aplicaţii pentru conservarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ 440 milioane lei, din care potenţialii beneficiari solicită, în total, fonduri nerambursabile de peste 425 milioane lei, valoare ce reprezintă 186,35% din alocarea iniţială la nivel de regiune, destinată Priorităţii de Investiţii 5.1.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite