Bilanţul unui weekend agitat. Peste 1.700 de gospodării din Dâmboviţa, fără curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Peste 1.700 de gospodării din 13 localităţi ale judeţului Dâmboviţa erau nealimentate cu energie electrică, duminică, 31 iulie, în urma furtunii.

Ca urmare a avertizării meteo de Cod Roşu emisă în weekend pentru 23 de localităţi şi zona de munte din judeţul Dâmboviţa, echipaje de pompieri au intervenit în mai multe zone.  

Echipele de pompieri au intervenit în Pucioasa şi Moţăieni pentru degajarea crengilor unor copaci rupte de vânt care blocau partea carosabilă, în comuna Aninoasa pentru asigurare zonă în cazul unor cabluri electrice desprinse de vânt, precum şi în Găeşti pentru degajarea unor elemente de construcţie (cărămizi) care prezentau pericol de cădere. 

”Conform informării operatorului de energie electrică, la ora 8:00, 8 linii de medie tensiune, 66 puncte de transformare şi 1783 consumatori sunt afectaţi de fenomenele meteo din 13 localităţi. În teren acţionează echipe ale operatorului de energie electrică pentru remedierea defecţiunilor”, a transmis ISU Dâmboviţa.  

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un mesaj de avertizare Cod Portocaliu valabil din 31 iulie până în 1 august în judeţul Dâmboviţa. 

Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente.

În acest interval vor fi averse torenţiale ce vor acumula local 40-60 l/mp. Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

„Recomandăm cetăţenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Evitaţi adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie”, au precizat pompierii. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre prăpădul din Bucegi: „Drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate” FOTO VIDEO

Prăpăd în Bucegi. O viitură puternică a rupt un drum. Zeci de turişti, care erau cazaţi într-un camping, în pericol FOTO VIDEO

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite