„Belcanto la Curtea Domnească”, proiect muzical în vechea cetate de scaun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 30 august - 4 septembrie 2022 va avea loc masterclass-ul și concursul muzical „Belcanto la Curtea Domnească” la Târgoviște și la Palatul de la Potlogi.

Curtea Domnească Târgoviște FOTO Facebook
Curtea Domnească Târgoviște FOTO Facebook

„Proiectul <Belcanto la Curtea Domnească> reunește interpreţi de rang internaţional şi tineri muzicieni selectaţi din toată ţara, în cadrul unui eveniment menit să contribuie la dezvoltarea profesională a noii generaţii de artişti lirici şi la promovarea spaţiilor emblematice din judeţul Dâmboviţa“, anunță organizatorii. 

„Belcanto la Curtea Domnească” este un proiect cofinanţat de AFCN - Administraţia Fondului Cultural Naţional, fiind organizat de Asociaţia UCIMR - Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România în colaborare cu Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Proiectul cuprinde un concurs de interpretare vocală, un masterclass, o serie de concerte şi o conferinţă-spectacol.

Belcanto la Curtea Domnească”, proiect muzical la curțile domnești SURSA Facebook
Belcanto la Curtea Domnească”, proiect muzical la curțile domnești SURSA Facebook

Preşedinte al juriului este tenorul Florin Georgescu, director al Centrului Judeţean de Cultură din Târgovişte.

„Ceilalţi membri ai juriului sunt personalităţi culturale prestigioase precum soprana Iulia Isaev - conferenţiar universitar la Catedra de Canto a Facultăţii de Interpretare Muzicală - UNMB şi solistă a Operei Naţionale Bucureşti, baritonul Lucian Petrean - solist al Operei Naţionale Bucureşti, dirijorul Daniel Jinga - directorul Operei Naţionale Bucureşti şi managerul cultural Sebastian Gheorghiu”, se arată într-un comunicat de presă al UCIMR.

În urma primei etape de concurs, desfăşurată online, s-au calificat 24 de tineri muzicieni.

Valoarea totală a premiilor este de 10.000 lei, la care se adaugă burse de studiu la Academia de vară ICon Arts Transilvania - ediţia din 2023, invitaţii de a concerta în stagiunile „Oportunităţi la Tine Acasă” organizate la nivel naţional de Asociaţia UCIMR, cât şi invitaţii de a urca pe scenă la evenimentele Sibiu Opera Festival - ediţia de anul viitor.

La manifestările "Belcanto la Curtea Domnească" vor mai participa baritonul Florin Estefan - directorul Operei Naţionale Cluj, Ansamblul PlaCello format din violonceliştii Ella Bokor şi Răzvan Suma, soliştii ONB Veronica Anuşca - soprană şi Liviu Indricău - tenor, pianistul Alexandru Burcă, dar şi invitaţi-surpriză.

Alături de iubitorii muzicii de operă, calendarul evenimentelor se adresează şi copiilor, prin ateliere creative gratuite organizate la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Aici vor învăţa să confecţioneze mici instrumente de percuţie şi vor afla informaţii interesante despre muzică şi ritm, având chiar ocazia de a juca într-un mic spectacol.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite