Bătrână prădată de 4.000 de lei, prin metoda ofrandei, de o ghicitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 71 de ani, din Puicoasa, a sesizat Poliţia după ce şi-a dat seama că o ghicitoare i-a furat 4.000 de lei prin metoda ofrandei.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au fost sesizaţi prin plângere de către o femeie, de 71 de ani, cu privire la faptul că, în ziua de 20 ianuarie, pe rază localităţii Pucioasa, ar fi fost abordată de o persoană de sex feminin care ar fi înşelat-o prin metoda ghicitului. Prejudiciul creat este estimat la 4.000 de lei. În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi în vederea identificării persoanei bănuite, tragerii acesteia la răspundere penală şi pentru recuperarea prejudiciului”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Cum funcţionează 

Această metodă, care poartă numele de „metoda ofrandă” sau „metoda Cioabă” a apărut după ce a murit regele Cioabă. Mai multe persoane, de regulă de etnie romă, acostează femei pe stradă şi sub pretextul că trebuie să se roage pentru sufletul răposatului, le oferă în dar aşa-zise bijuterii dintr-un metal galben, despre care susţin că este aur. 

Una dintre persoanele din grupare îi pune victimei un lanţ din metalul galben la gât şi îi face descântece. În timpul acestor activităţi, ceilalţi infractori îi desfac victimei bijuteriile reale, pe care le învelesc într-un material textil. 

La final, victima primeşte „pachetul” în care crede că se află bijuterile ei cu recomandarea să nu il deschidă până acasă. 

Când ajunge la domiciliu, persoana îşi dă seama că a fost înşelată pentru că în pachet găseşte monezi de 50 de bani sau alte obiecte din metal. Rămâne doar cu lănţişorul din metal galben de la gât, care nu are nicio valoare.

„Pentru a nu deveni victima unei înşelăciuni, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să fie atenţi la persoanele străine care va abordează pe stradă. Manifestaţi prudenţă maximă şi nu va încredeţi în necunoscuţi, să nu înmânăm străinilor bunurile dumneavoastră, indiferent de pretextul sub care aceştia vi le solicită şi să ne lăsăm încântaţi de ideea ghicitului”, mai spun oamenii legii.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite