Bărbat săltat de poliţişti la înmormântarea uneia dintre victimele dublului asasinat. Până acum, 40 de vânători au fost audiaţi şi amprentaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de persoane posesoare de arme de vânătoare fost audiate şi verificate până acum în cazul dublei crime de lângă Târgovişte, iar ancheta este în plină desfăşurare. De altfel, duminică, la înmormântarea fostului consilier Gheorghe Ifrim, un bărbat de 50 de ani, din Răzvad, a fost ridicat şi condus la audieri, de către oamenii legii care anchetează cazul.

UPDATE 19.30

image

Un bărbat a fost audiat, marti după-amiază, la sediul Politiei Judeţene Dâmboviţa, în dosarul dublului asasinat comis la sfârşitului săptămânanii trecute, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, procurorul Camelia Matei.

Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, este suspectat de două infracţiuni de omor, dar până în prezent nu a fost pus oficial sub acuzare. 

El are calitatea de bănuit, a precizat procurorul Camelia Matei.


Se pare că cei mai mulţi dintre cei audiaţi sunt vânători din Târgovişte şi zonele limitrofe şi au fost chemaţi la Poliţie pentru a fi amprentaţi şi a li se preleva probe ADN.  

IPJ Dâmboviţa a precizat că acesta a fost condus la audieri, aşa cum s-a întâmplat şi cu celelalte persoane. 

image

Cei doi bărbaţi găsiţi împuşcaţi au fost înhumaţi astăzi. Este vorba despre Gheorghe Ifrim, consilier UNPR şi angajatul său, care au fost, se pare, victimele unor braconieri pe care cei doi i-ar fi surprins la o partidă de vânătoare ilegală în apropiere de terenul pe care avea cultivată varză, din cartierul Matei Voievod. Oamenii legii consideră că în acest caz nu ar fi vorba de o răzbunare, o execuţie în stil mafiot, ci de un conflict spontan. 


FOTO Gheorghe Ifrim

Trupul neînsufleţit al consilierului Gheorghe Ifrim, de la Primăria Răzvad, a fost condus pe ultimul drum de sute de rude şi cunoştinţe. Apropiaţii săi nu înţeleg nici acum ce s-a întâmplat pe câmp şi cer autorităţilor să îi găsească pe vinovaţi, dar mai ales să înăsprească şi legislaţia de acordare a armelor pentru vânători.
 

Fostul consilier a fost înmormântat în cimitirul din Valea Voievozilor, comuna Răzvad, în prezenţa unui alai numeros. Între timp, ancheatatorii îi caută pe autorii dublei crime.  Ieri au fost audiate 20 de persoane. Se pare că cei mai mulţi sunt vânători din Târgovişte şi zonele limitrofe şi au fost chemaţi la Poliţie pentru a fi amprentaţi şi a li se preleva probe ADN.  

"Cred că a fost o răfuială. Cred că a fost ceva mai vechi. Criminalii nu vor scăpa, e vorbă doar de timp. Vor răspunde pentru ce au făcut şi merită pedeapsa capitală. Legile sunt prea blânde. Ar trebui însprită legislaţia de obţinere a armelor, ca aşa ceva să nu se mai întâmple în ţară niciodată", spune un apropiat al consilierului.

image

Cei doi bărbaţi au fost împuşcaţi la câteva sute de metri distanţă de terenul pe care îl deţinea consilierul local, iar trupurile lor erau la o distanţă de 100 de metri unul de celălalt.

Procurorii confirmă relatarea bărbatului cu care a vorbit la telefon consilieri Ifrim, în sensul că a făcut referire la faptul că cineva s-ar afla la braconaj. În urma autopsiei, legiştii au constatat că ambele victime au fost, practic, ciuruite cu alice, iar la examninare, medicii au găsit multiple fracturi şi alte leziuni.

image

Deocamdată, anchetatorii care investighează dublul asasinat de la Târgovişte, petrecut pe un câmp agricol de la marginea oraşului, nu au date concrete despre cine ar fi putut să comită oribila crimă, însă lucrează "intens în vederea stabilirii unui cerc de suspecţi”.

De asemenea, s-a stabilit că nu este vorba de o execuţie în stil mafiot, ci de un conflict spontan.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Mihai Dincă, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că anchetatorii au stabilit faptul că cei doi bărbaţi au fost împuşcaţi în urma unui conflict spontan, nefiind vorba de o „execuţie în stil mafiot”.

„Nu e execuţie în stil mafiot. Este vorba de un conflict spontan. Cei doi erau pe câmp, la cules de varză. Au fost şi în dimineaţa respectivă, au cules şi au dus-o soţiei consilierului, la piaţă, să o vândă. S-au întors să mai culeagă. Consilierul a auzit un foc de armă şi s-a dus să vadă cine braconează, el fiind vânător pe fondul respectiv şi de aici s-a iscat scandalul. Suntem siguri şi că e vorba de un braconier care vâna păsări mici, asta având în vedere mărimea alicelor găsite în victimele împuşcate”, a declarat Mihai Dincă.

Cei doi bărbaţi au fost împuşcaţi la câteva sute de metri distanţă de terenul pe care îl deţinea consilierul local, iar trupurile lor erau la o distanţă de 100 de metri unul de celălalt.

  

Criminaliştii din Dâmboviţa, ajutaţi de colegii din Capitală 

Potrivit Poliţiei Dâmboviţa, sunt echipe complexe de cercetare, care desfăşoară activităţi sub coordonarea procurorului, iar în ajutor au venit şi doi poliţişti de la IGPR care participă la cercetări.

„Lucrăm intens în vederea stabilirii unui cerc de suspecţi”, a mai spus Dincă.

Cei doi bărbaţi au fost găsiţi fără suflare la o distanţă de 100 de metri unul de celălalt şi la aproximativ 500 de metri de locul în care culegeau varză. Surse din rândul anchetatorilor spun că cei doi i-au alergat pe braconierii cu care s-au luat la ceartă, iar ulterior au fost împuşcaţi.

CITEŞTE ŞI:

Ultimele cuvinte ale consilierului asasinat pe un câmp de lângă Târgovişte: „Vă dau pe mâna poliţiei!“

FOTO Doi bărbaţi au fost găsiţi împuşcaţi în cartierul sârbesc din Târgovişte. „Varianta omorului calificat este cea mai plauzibilă“

VIDEO Doi bărbaţi, împuşcaţi pe un câmp. Zeci de criminalişti periază zona în care s-a comis dublul asasinat

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite