Banii europeni pentru centura Târgoviştei riscă să fie pierduţi, susţine preşedintele Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi
Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi

Fondurile europene pentru proiectul de construcţie a centurii municipiului Târgovişte riscă să fie pierdute din cauza întârzierii lucrărilor, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Pe de altă parte, primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, spune că se aşteaptă semnarea actului adiţional de prelungire a contractului de finanţare şi că la toamnă este posibil ca lucrările să înceapă. 

''Urmează ca în aproximativ 10 zile, două săptămâni să rescoatem la licitaţie lucrările la centura municipiului. Aşteptăm semnarea actului adiţional de prelungire a contractului de finanţare, care la acest moment este între ADR şi Ministerul Dezvoltării Regionale. Sunt numai nişte proceduri, problema este rezolvată pe fond. Sper ca undeva la toamnă lucrările să înceapă şi într-un an de zile să fie terminate'', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, spune că lucrările la centura Târgoviştei sunt mult întârziate, lucru ce pune în pericol întreg proiectul cu fonduri europene. 

''Contractul de finanţare pentru centura Târgoviştei a fost semnat în februarie 2009. Iniţial partea de execuţie, care înseamnă 13,8 kilometri de drum, ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar a fost reziliat contractul de execuţie de lucrări încheiat CAST SRL'', a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. 

Acesta mai spune că a existat, din cauza neregulilor constatate de Autoritatea de Audit din cadrul Ministerului Dezvoltării, o corecţie financiară de 25% la centura municipiului Târgovişte. 

Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de centură a municipiului Târgovişte, finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR), au demarat, în 2010, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea. Valoarea totală a proiectului este de 88,7 milioane de lei, dintre care 70,2 milioane de lei sunt nerambursabili. Perioada de implementare, prevăzută la momentul semnării contractului, era de 40 de luni. 

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie acolo unde va fi posibil, precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite