Autorităţile nu mai vor miros de grătare în Parcul Natural Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
actiuni jandarmi picnic

Picnicul şi camparea în zona Parcului Natural Bucegi nu mai sunt permise din acest an, iar jandarmii au vrut să se asigure că turiştii respectă legile în vigoare. Au fost date şi amenzi, dar s-a mers şi pe prevenţie.

Astfel, jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au continuat, weekendul trecut, acţiunile de informare a turiştilor cu privire la respectarea Legii nr. 54 din 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.

Astfel de activităţi au avut loc în zonele Bolboci, Zănoaga, Padina, Dichiu, Piatra Arsă, Horoabe, Peştera şi Lăptici din munţii Bucegi, în locuri de campare, precum şi pe traseele montane. 

„În urma acestora au fost aplicate 23 sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 avertismente şi 10 amenzi în valoare de 2.700 de lei pentru aprinderea focului, parcarea autoturismelor în spaţii neamenajate, desfăşurarea de activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate şi instalarea în fondul forestier de corturi, fără drept. În activităţile desfăşurate jandarmii montani au acţionat atât independent, cât şi în comun cu reprezentanţi ai Parcului Natural Bucegi. În cadrul acţiunilor au fost distribuite peste 100 de materiale informative”, a precizat, într-un comunicat de presă, IJJ Dâmboviţa.

padina rulote şi corturi

Zonele ″tradiţionale ″ de campare şi de aprindere ″grătare″ din interiorul ariei naturale protejate, precum Valea Cerbului, zona Padina-Peştera, Zănoaga, zona limitrofă Cabanei Mălăieşti etc. nu se încadrează în categoria de locuri special amenajate, fapt pentru care Administraţia Parcului Natural Bucegi împreună cu ceilalţi factori (Primării, Gărzi de Mediu, Jandarmerie) vor desfăşura acţiuni comune pentru stoparea acestui fenomen.

actiuni jandarmi picnic

„În conformitate cu prevederile legale, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice- camparea pe suprafaţa ariilor naturale protejate în afara locurilor special amenajate, precum şi nerespectarea regulamentelor specifice locurilor de campare iar aprinderea focului în fondul forestier naţional în alte locuri decât cele special amenajate şi marcate ori la o distanţă mai mică de 30 metri de limita pădurii constituie contravenţie silvică şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei”, arată Parcul Natural Bucegi într-un comunicat de presă. 

CITEŞTE ŞI:

Camparea în zona „tradiţională” Padina - Peştera este interzisă. Ce amenzi riscaţi

Staţiunea Padina-Peştera, în plin proces de modernizare. Cum vor autorităţile să transforme zona în zece ani

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite