Au fost afişate rezulatele examenului naţional de definitivare. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 27 iulie.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contestaţiile se depun marţiarţi se depun contestaţiile la sediile centrelor de examen, după afişarea rezultatelor, dar şi miercuri, până la ora 14:00
Contestaţiile se depun marţiarţi se depun contestaţiile la sediile centrelor de examen, după afişarea rezultatelor, dar şi miercuri, până la ora 14:00

Primele rezultate ale examenului naţional de definitivare vor fi afişate, marţi, la sediile centrelor de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 24 iulie şi 25 iulie, până la ora 14:00, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 27 iulie.

La sesiunea 2018, în judeţul Dâmboviţa au fost înscrişi 144 candidaţi, la 29 discipline de examen. Au finalizat examenul 128 de candidaţi, iar proba scrisă s-a susţinut la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgovişte, în data de 18 iulie 2018. Rezultatele pot fi consultate AICI.

Cadrele didactice care au promovat examenul de definitivat dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.

În vederea obţinerii de rezultate cât maibune la examenul de definitivat, Casa Corpului Didactic Dâmboviţa în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat activităţi de formare continuă pentru debutanţi. 

„Programele destinate acestui grup ţintă s-au dovedit a fi foarte eficiente. În ansamblu, responsabilitatea tuturor cadrelor didactice care au susţinut examenul de definitivat în anul şcolar 2017 – 2018 a generat o creştere a procentului de promovabilitate la acest examen pentru judeţul Dâmboviţa la 77,34%, faţă de 71,20%, în anul şcolar 2016 – 2017.  În structura lucrării scrise, subiectul de specialitate are o pondere de 60%, iar subiectul de metodică de 30%, 10% din punctaj fiind acordat din oficiu. Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt)”, a precizat prof. Gabriela Istrate, inspector şcolar general adjunct al ISJ Dâmboviţa

Contestaţiile se depun marţiarţi se depun contestaţiile la sediile centrelor de examen, după afişarea rezultatelor, dar şi miercuri, până la ora 14:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 27 iulie.

“Procentul de promovare (medii mai mari decât 8) înregistrat de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar (sesiunea 2018) este de 75,75% - înainte de soluţionarea contestaţiilor”, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite