ASTĂZI: Intrări de mahala în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Târgovişte, nu doar persoanele cu dizabilităţi întâmpină mari greutăţi când trebuie să ajungă în unităţile publice, întrucât nu au la dispoziţie rampe speciale pentru acces sau ar trebui să urce pe unele construite în bătaie de joc, ci şi oamenii fără probleme locomotorii.

În zona centrală a oraşului, mai precis pe Bulevardul Independenţei, scările către farmacii, magazine şi chiar către unele instituţii bancare s-au transformat în adevărate capcane.

„Am văzut mai devreme cum s-a rupt o bucată bună dintr-o treaptă când cineva cobora de la bancomatul ăsta. Dacă nu reuşea să se prindă de balustradă, tânărul respectiv se făcea una cu pământul. E mai marea ruşinea ca intrarea într-o bancă să arate aşa. Eu unul nu m-aş încumeta să folosesc scările astea. Din păcate, pe cele de la farmacie sunt obligat să mă aventurez”, spune un pensionar.

Primăria trece la sancţiuni în 30 de zile


Nu a scăpat de „bombe” niciuna dintre intrările în unităţile care funcţionează la parterul blocurilor H de pe Bulevardul Independenţei. Toate arată la fel de jalnic: gresie desprinsă şi aşezată doar de formă, ciment măcinat, balustrade ici-colo.

Dorin Maican, directorul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Târgovişte, afirmă că administraţia locală a pregătit somaţii pentru toţi agenţi economici care nu şi-au remediat... deficienţele de la uşă.

„Vor avea la dispoziţie 30 de zile ca să ia măsurile ce se impun. După aceia, angajaţii de la Urbanism vor trece la sancţiuni. Cea mai mică amendă este de 2.000 de lei, dar poate urca până la 10.000 de lei”, spune Dorin Maican.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite