Alice Băjenescu a cântat de of şi jale în Ţara Soarelui Răsare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgovişteanca a debutat la Şcoala Vedetelor şi a brăzdat oceanele în lung şi-n lat, pe un vas de croazieră german.

Alice a iubit muzica de la vârste foarte mici şi îşi aminteşte cu drag cum la vârsta de cinci - şase ani susţinea adevărate spectacole pe gardul bunicilor. Vecinii nu ratau nicioadată spectacolul, dat gratuit de micuţa Alice. După recital primea şi răsplata bine meritată, aplauze din partea micuţilor vecini. Şi când era singură, fata cânta în faţa oglinzii, iar în loc de microfon folosea un aprinzător de aragaz. Abia la vârsta de 15 ani, de Ziua Copilului la Casa Tineretului, Alice urcă pentru prima dată pe o scenă adevărată şi tot atunci îl cunoaşte şi pe Axinte, acesta venit la spectacol pentru a susţine un moment comic. ”Îmi plăcea foarte mult să cânt şi îmi amintesc că prima dată când am avut ocazia să urc pe scenă, îmi tremurau picioarele de emoţii şi chiar am înghiţit în sec de două ori. Am avut noroc cu Lidia Andronic şi Mihai Iordache, profesorii care m-au încurajat şi m-au iniţiat în această lume a muzicii. A fost un spectacol reuşit şi chiar am şi o amintire din acea seară, o poză care stă pe post de altar pe un perete la bunici”, povesteşte Alice.

De la 18 ani, Alice a plecat în turnee prin toată ţara: Bacău, Suceava, Focşani, Buzău, Piatra Neamţ, Alexandria dar şi pe litoral. A colindat ţara şi a renunţat la copilărie pentru a-şi urma drumul spre muzică.

A cântat la Şcoala Vedetelor

Chiar dacă avea numai 18 ani, Alice a urcat pe scenă cu nume care în acea perioadă erau rostite la tot pasul, printre aceştia fiind şi tinerii de la Şcoala Vedetelor. “Eram înnebunită după cei de la Şcoala Vedetelor, aşa cum erau toţi cei de vârsta mea. Am fost fericită să aud că în unul din turneele mele voi cânta alături de Alice, Nadin, Laurenţiu şi alţii de la Şcoala Vedetelor. A fost o perioadă frumoasă de care îmi amintesc cu drag”, spune tânăra târgovişteacă.

În acea perioadă, Alice a cochetat şi cu lumea teatrului, jucând în piesa “Familia De Saga”, piesă care s-a difuzat pe un post local de televiziune. A renunţat uşor la actorie pentru că muzica era marea pasiune. La scurt timp a început să cânte la diferite nunţi şi botezuri. La aceste evenimente mergea cu formaţia lui Axinte.  
Alice făcea parte din formaţia “Actual”, impresariată de Toni Drăguş împreună cu regretatul Lorin Stănescu, formaţie care a scos patru casete cu muzică grecească pe versuri româneşti.

A cântat muzică românească în Japonia

Timp de doi ani, Alice a cântat în restaurantele şi barurile din Târgovişte şi aşa cum spune ea, a fost o etapă frumoasă în vremea aceea. Cum vroia să meargă mai departe cu muzica ei, a ales să plece peste hotare şi mai exact în Japonia. “Am reuşit să obţin trei contracte, un an şi jumătate pentru Japonia şi chiar dacă la început mă speria limba lor încurcată, la scurt timp am reuşit să pricep ceva şi chiar să învăţ primele cuvinte. Chiar dacă pare greu de crezut, la numai două săptămâni am cântat prima piesă în japoneză”, povesteşte Alice.
Anul trecut, tânăra a plecat să cânte într-o scurtă croazieră de 12 zile pe un vas german.

Profil:

Nume: Alice Bianca Băjenescu
Născută: 2 ianuarie 1977,Târgovişte
Familie: un frate, Bogdan, 31 de ani
Studii: studentă la sociologie-psihologie, Universitatea Spiru-Haret Bucureşti

Ce-i place:

Îmi place să călătoresc şi să cunosc ţinuturi străine. Îmi plac oamenii sinceri şi cei care au o privire caldă şi blândă. Mă simt în largul meu când persoanele din jur degajă bunătate şi nu sunt nevoită să-mi ascund personalitate. Sunt de părere că oamenii cu o adevărată valoare trebuie păstraţi aproape.

Ce nu-i place:

Nu-mi plac persoanele rele care se simt bine doar când văd că pot răni şi pot călca în picioare valorile morale. Nu-mi place să fiu condusă, nu-mi place să mi se impună reguli care ştiu că nu-mi sunt de folos. Uneori sunt nevoită să accept lângă mine oameni care nu-mi plac.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce părere ai despre tinerii din Târgovişte care fac muzică?

Şi în Târgovişte sunt tineri cu voci minunate, doar că pentru ei este foarte greu să-şi valorifice talentul, este greu să se facă recunoscuţi în lumea muzicii. Trebuie să te susţină cineva cu influenţă în lumea show-bizz-ului pentru a ajunge o persoană importanţă în această industrie.

Tu ai încercat să te faci cunoscută în lumea muzicii pe plan naţional?


Nu m-a interesat niciodată să fiu o vedetă, o persoană publică. Fac muzică pentru sufletul meu, o fac din pasiune. Este greu să ajungi în topuri şi la televizor fără să faci compromisuri, iar eu nu sunt de acord cu asta. Mă mulţumesc cu un public mic, decât să plătesc cu moralitatea pentru un public numeros.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite