Alertă meteo. Fenomenele vizate sunt ninsori local însemnate cantitativ şi temporar viscolite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteorologică Cod Galben, valabilă pentru sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei, fenomenele vizate fiind ninsori local însemnate cantitativ şi temporar viscolite.

Astfel, în intervalul 08 februarie, ora 10.00 – 09 februarie, ora 09.00, în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. 

În judeţele Călăraşi, Giurgiu, în sudul judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, precum şi în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45 - 55 km/h, iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa rafalele vor depăşi 55 - 60 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. În estul Munteniei şi sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menţine depunerile de polei.

"Având în vedere Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa nr. 14/03.11.2016 care aprobă Planul de măsuri pentru perioada sezonului rece 2016-2017, au fost informate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă precum şi instituţiile cu atribuţiuni în cadrul Grupurilor de Suport Tehnic, care au obligaţia să asigurare permanenţa la sediul CLSU şi la centrele operative cu activitate temporară, la primirea avertizărilor sau atenţionărilor meteorologice şi asigurarea funcţionării acestora pe perioada avertizărilor", se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite