AFM va construi peste 1.200 de staţii de încarcare pentru maşinile electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent în Dâmboviţa, la Centrul Renault, la începutul săptămânii, pentru lansarea oficială a Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, directrul Administraţiei Fondului de Mediu, Cornel Brezuică, a afirmat faptul că, în momentul de faţă, se lucrează la mai multe proiecte prin care se vor construi 1.200 de staţii de reîncarcare a maşinilor electrice.

Aceste proiecte se vor realiza în colaborare cu unităţile administrativ teritoriale din oraşe şi municipii. 

De asemenea, pentru dezvoltarea infrastructurii  alte 100 asemenea puncte vor apărea pe autostrăzi şi drumuri naţionale, amplasate din 100 în 100 de kilometri.

"Venind în sprijinul Programului Rabla Plus, AFM a finanţat, finanţează în continuare infrastructura de încarcare a acestor autoturisme. Acest program se axează pe doua componente: un program care se adresează autorităţilor publice locale, municipii resedinţă de judet, unde apreciem ca la sfârşitul anului vom avea contracte pentru, undeva la, 1200 de staţii de încarcare, iar a doua componentă este aceea de a realiza, pe cele mai importante drumuri naţionale, europene şi autostrăzi, din sută în sută de kilometri, a instalaţiilor de încărcare a maşinilor electrice, tocmai pentru a crea o mobilitate şi a putea iesi din localităţi cu aceste mijloace de transport." a precizat acesta.

4 staţii staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in la Târgovişte

În prezent, statiile de acest fel care există în ţară sunt putine, majoritatea fiind construite de către societăţi private.

La nivelul municipiului Târgovişte contractul de finanţare este semnat, fiind vorba de 4 staţii electrice de încărcare. Acestea vor funcţiona în zona stadionului, pe strada Justiţiei, la Piaţa Bărăţiei, la Complexul Turistic de Nataţie şi la parcarea de lângă BRD. 

În acest moment construcţia acestor staţii electrice este la stadiul de branşament electric.

Târgoviştea este oraş România care a accesat acest program. Valoarea finanţării este de 630.000 lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite