Adrian Ţuţuianu, preşedinte CJ Dâmboviţa: ''Voi discuta cu ministrul Agriculturii acordarea un sprijin pentru culturile distruse de furtuni''

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că va discuta cu ministrul Agriculturii acordarea unui sprijin pentru cei care şi-au pierdut culturile din cauza fenomenelor meteo din ultimele zile.

''Un subiect pe care îl voi aborda în discuţia cu ministrul Agriculturii este acela al sprijinului pentru agricultorii care au fost afectaţi de fenomenele meteo foarte dure, foarte grave, nemaiîntâlnite. Cel puţin eu nu ţin minte să mai fi fost asemenea evenimente de anvergură mare şi sper să găsim soluţii cu ministrul Agriculturii'', a precizat Ţuţuianu. 

Acesta a adăugat că, la nivelul consiliului judeţean, se lucrează la o documentaţie privind inventarierea distrugerilor provocate infrastructurii. 

''Pe partea de infrastructură, lucrăm la consiliul judeţean la toate documentaţiile necesare solicitării unui sprijin din partea Guvernului pentru toate lucrările de infrastructură care au fost afectate şi la aceste evenimente, dar şi în perioada anterioară'', a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. 

Cea mai afectată de vremea nefavorabilă a fost comuna Bărbuleţu. Aici, la sfârşitul lunii iunie, circa 150 hectare de livezi şi de grădini cu legume au fost distruse de grindină. 

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va fi prezent, luni după amiază, la Târgovişte, unde va participa, la sediul Centrului Regional pentru Dezvoltare Rurala şi Pescuit 3 Sud Târgovişte, la semnarea contractelor de finanţare aferente ultimei sesiuni pentru depunerea proiectelor de investiţii pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. AGERPRES

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite