Aberaţie pe străzile din Târgovişte: şoferii, nenorociţi cu 33 de semne de circulaţie montate într-un sens giratoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În total, în intersecţia de la Catedrala Eroilor au fost montate 33 de indicatoare rutiere
În total, în intersecţia de la Catedrala Eroilor au fost montate 33 de indicatoare rutiere

În Târgovişte se află aproape de finalizare două proiecte ample de insfrastructură, în valoare de 38 de milioane de euro, din fonduri europene. Proiectul presupune asfaltarea a 5 cartiere, amenajarea spaţiilor verzi, a parcărilor şi drumurilor de acces, schimbatul iluminatului public, dar şi a indicatoarelor rutiere.

Şeful IPJ Dâmboviţa spune că Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) este o bătaie de joc, pentru că semnalizările au fost făcute haotic.

danil zepisi

“Proiectul acesta este o bătaie de joc majoră cu indicatoarele rutier. Mă uitam la DSV, au pus trei ţevi. E incredibil. Nu au luat aprobare de la noi. Proiectul a fost aprobat acum 6 ani. Nu ne însuşim aşa ceva. Noi am cerut în mai multe multe rânduri întâlniri şi cu Poliţia Locală şi cu Primăria şi am luat fiecare perimetru în parte. Le pot schimba. Trebuie să le pună legal. Alea sunt puse cu încălcarea legii. Sunt nişte standarde. În sensul de la Catedrală sunt 33 de indicatoare”, a declarat cms. şef Danil Zepişi, inspectorul şef al IPJ Dâmboviţa.

"MONTATE CU ACORDUL POLIŢIEI"

De cealaltă parte, însă, primarul interimar spune că toate indicatoarele au fost montate cu acordul Poliţiei. 

image

“Vreau să menţionez că niciunul dintre aceste indicatoare rutiere nu a fost pus în Municipiul Târgovişte fără avizul Poliţiei. Dar niciunul. Mai mult decât atât, la începutul săptămânii trecute, o delegaţie formată din doi reprezentanţi ai Poliţiei Târgovişte, patru de la Primărie, doi de la constructori, un reprezentant al proiectantului şi unul de la ADR Sud Muntenia, au fost pe teren şi au făcut o trecere în revistă a anumitor probleme care există cu privire la aceste indicatoare. Faptul că sunt mai multe indicatoare într-un iratoriu, reprezintă rezultatul analizei planului de siguranţă a circulaţiei, de către toate instituţiile statului care şi-au dar avizul cu privire la amplasarea acestor indicatoare”, a declarat Cristian Stan.

indicatoare tgv
indicatoare tgv

În total, în intersecţia de la Catedrala Eroilor au fost montate 33 de indicatoare rutiere.  

“Cred că e momentul să ne asumăm cu toţii responsabilitatea pentru aceste lucruri. Planurile în funcţie de care au fost montate aceste indicatoare sunt foarte clare. Este menţionat şi indicatorul şi trecerea de pietoni şi semnul de oprire şi aşa mai departe”, mai spune Stan.

indicatoare tgv

Aceasta nu este singura anomalie întâlnită la Târgovişte. O trecere de pietoni, de exemplu, este inutilizabilă pentru că pleacă dintr-un loc de parcare şi se opreşte fix într-un trotuar. 

indicatoare tgv
indicatoare tgv
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite