Zece sfaturi pentru a fi de sărbători o gazdă de nota zece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: www.untdelemndelabunica.ro
FOTO: www.untdelemndelabunica.ro

Misiunea gazdei nu este nici pe departe uşoară, dar dacă ţineţi cont de câteva lucruri elementare nu aveţi cum să greşiţi în relaţia cu musafirii. Casa trebuie aranjată, iar de pe chipul gazdei primitoare nu trebuie să lipsească zâmbetul. Atenţie la animalele de companie. Indiferent cât de mult le iubiţi, nu este indicat să le lăsaţi să se apropie de masă.

Jurnalista Margareta Lupaşcu ne-a oferit câteva sfaturi pentru ca gazele să nu greşească în relaţia cu musafirii care le trec pragul casei, mai ales acum că se apropie Anul Nou.

1. Când vă întâmpinaţi musafirii trebuie să surâdeţi. Prin zâmbetul dumneavoastră veţi transmite sentimentul de bun venit. În plus, surâsul face plăcere şi îi ajută pe musafiri să nu se simtă incomfortabil.

2. Nu trebuie niciodată să vă aşteptaţi musafirii în dezordine şi să vă cereţi scuze pentru acest inconvenient. De asemenea, e indicat să terminaţi de gătit cu câteva ore înainte de a sosi invitaţii, pentru a avea timp să aerisiţi.

3. Nu înghesuiţi musafirii la masă. Spaţiul minim pe care trebuie să-l asigurati între invitaţi este de 50 cm.

4. Nu permiteti, în jurul mesei, prezenţa animalelor de companie.

5. Dacă musafirii nu se cunosc între ei, trebuie neapărat să faceţi prezentările de riguare. Când spuneţi numele persoanelor în cauză, pronunţaţi-le tare şi clar, căci orice persoană detestă să îşi audă numele stâlcit.

6. Acordaţi atenţie fiecărui invitat în parte! Aveţi grijă să nu eclipsaţi invitaţii şi nici să-l lăudaţi pe un anumit invitat în faţa altuia despre care nu puteţi spune lucruri asemănătoare.

7. Niciodată nu trebuie să vă apucaţi de curăţenie, spălat vase sau strâns de prin casă atâta timp cât oaspeţii mai sunt încă prezenţi. Acest gest poate stânjeni musafirii, căci poate fi interpretat ca un semnal de plecare.

8. Nu obligati musafirii să mănânce mai mult decât pot. Masa invitaţilor se poate transforma în calvar în încercarea lor de a nu jigni gazda.

9. Dacă oaspeţii doresc să plece, aceştia nu trebuie împiedicaţi. Dacă musafirii se simt şi vor să plece, gazda uneori comite o greşeală: încearcă cu tot dinadinsul să-i reţină. Imploră, ascunde poşete, încuie uşa. Acest lucru va spori dorinţa de plecare a oaspeţilor, pentru că omul se revoltă instinctiv faţă de orice constrângere.

10. Gazda nu trebuie sa petreacă mai mult timp în bucătărie decât alături de musafiri.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite