VIDEO Şofer beat la volan, prins după ce a insistat să facă live pe Facebook. Cu ce muzică şi-a antrenat prietenii virtuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 32 de ani din comuna suceveană Dorna Candrenilor s-a ales cu un dosar penal şi a încasat o amendă uriaşă după ce s-a urcat băut la volan, s-a dat în stambă pe străzile din Vatra Dornei şi a ţinut ca prietenii săi să-l vadă pe internet.

După ce a intrat live pe Facebook, Poliţia a fost alertată de unul dintre utilizatorii reţelei, şi pentru că existau suspiciuni că şoferul s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice, oamenii legii au descis să-l oprească în trafic. Bărbatul circula pe strada Păcii din Vatra Dornei, cu muzica dată la maxim. Pe profilul de Facebook se afişează lângă un BMW de lux.

Deoarece conducătorul auto, Silviu Pavelean, prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Bărbatul a fost amendat cu suma de 1.160 de lei pentru că a folosit telefonul mobil în timp ce se afla la volan. În urma incidentului, Poliţia a făcut apel din nou la şoferi să nu se urce băuţi la volan.


“Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite