VIDEO Consiliul Judeţean Suceava a cheltuit 700.000 de lei pe un pod provizoriu care a fost măturat de ape, la o lună de la inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul provizoriu peste râul Suceava, care face legătura între loalităţile Udeşti şi Vereşti, de pe drumul judeţean 208D, a fost inaugurat la sfârşitul lunii martie. Construcţia a costat 700.000 de lei, însă la nici o lună de la inaugurare podul a devenit impracticabil, după ce a fost acoperit de ape.

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a construit un pod provizoriu peste râul Suceava, între localităţile Vereşti şi Udeşti. Construcţia provizorie a costat aproape 700.000 de lei, după spusele vicepreşedintelui CJ, Viorel Seredenciuc. El a explicat pentru „Adevărul” că lucrarea a fost extrem de complexă. Înainte să se apuce de treabă, firma care a executat podul a deviat cursul apei.

Varianta de ocolire prin albie are o lungime de 43 de metri şi o lăţime de 5 metri şi are şi placă de beton armat deasupra şi un sistem special de prindere în albia râului. Problema este că în ciuda efortului depus de constructor, joi seară, podul provizoriu a fost acoperit de ape. Debitul râului s-ar fi triplat din cauza ploilor din ultima perioadă.

Construcţia nu a fost dărâmată, însă după retragerea apelor va avea nevoie de reparaţii. Suprafaţa betonată a fost afectată, iar apa a măturat şi nişte balast de pe capetele podului.

Imagine indisponibilă
SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite