VIDEO Ce a făcut un activist de mediu pentru a salva şase molizi argintii de la tăiere: „Au fost plantaţi de bunicii noştri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activistul de mediu Gheorghe Sologiuc s-a opus vehement tăierii unor molizi argintii, aflaţi pe platoul central al municipiului Câmpulung Moldovenesc, din judeţul Suceava.

Gheorghe Sologiuc este activist de mediu şi, totodată, consilier local independent în Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc. Luni, 25 noiembrie, el a aflat de la tatăl său că primăria oraşului a decis să taie cei şase molizi argintii de pe platoul din zona centrală a oraşului. Aşa că a decis să ia măsuri. S-a deplasat la faţa locului şi a constatat că trei dintre molizi fuseseră deja tăiaţi. 

S-a aşezat lângă unul dintre copacii, care nu apucase să facă cunoştinţă cu drujba tăietorilor de lemne, şi a refuzat să plece, spre disperarea muncitorilor anagaţi de primărie, care n-au mai putut să continue acţiunea de măcelărire. 

Activistul a spus că nu renunţă la protest, solicitând prezenţa primarului oraşului, Mihăiţă Negură. 

Între timp, muncitorii au încercat să explice că molizii erau uscaţi şi puteau să se prăbuşească, iar primăria intenţionează să planteze alţii în locul celor tăiaţi.

„Am verificat molizii, nu erau uscaţi, nu aveau probleme. Molizii au fost plantaţi de bunicii noştri”, a spus Solo. La faţa locului a ajuns şi primarul urbei. Solo l-a acuzat pe Mihăiţă Negură că nu a informat Consiliul Local cu privire la decizia de a tăia molizii. Primarul s-a apărat spunând, într-o primă fază, că nu era obligat să informeze Consiliul Local, apoi, că, de fapt, a informat Consiliul, dar într-o şedinţă la care Solo a lipsit. 

Consilierul local susţine că n-a lipsit de la nicio şedinţă. Mihăiţă Negură le-a cerut poliţiştilor locali să-l îndepărteze pe Solo, iar angajaţii primăriei au executat ordinul. Din păcate, copacii au fost tăiaţi. Rămâne de văzut dacă primarul se va ţine de cuvânt şi va planta alţii în locul lor. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite