VIDEO Anchetă la CSM Suceava, dispusă de ministrul Bănicioiu, după ce un hocheist de 9 ani a fost bătut de colegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a dispus realizarea unei anchete la Clubul Sportiv Municipal Suceava după ce un hocheist de 9 ani a fost bătut de colegi în cantonament. Bănicioiu s-a declarat „indignat” de acest incident şi a precizat că respinge „cu fermitate astfel de acte de violenţă”.

„Am luat la cunoştinţă cu indignare de evenimentele care s-au petrecut săptămâna trecută într-un cantonament al echipei de hochei CSM Suceava. Valerian, un copil de 9 ani, a trebuit să suporte, din partea colegilor săi şi sub ochii nepăsători ai antrenorului, violenţe fizice echivalente cu un „botez” care, înţeleg, are loc cu regularitate la un prim cantonament. Mai important decât orice, vreau să îmi exprim susţinerea faţă de Valerian şi faţă de familia sa”, a precizat, joi, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, într-o declaraţie de presă.

Incindetul, relatat pe larg de Adevărul, s-a petrecut săptămâna trecută. Părinţii lui Valerian spun că acesta se afla la prima deplasare şi astfel şi-a primit botezul. Scena a fost filmată de un alt coleg.

La începutul înregistrării se poate auzi cum micii hocheişti strigă „botezul, botezul!”. Valerian este apoi lovit cu pumnii şi picioarele de o parte dintre copiii aflaţi în cameră.

Copiii se jignesc apoi reciproc, iar Valerian reuşeşte să îşi recupereze telefonul şi îşi sună părinţii pe care îi anunţă, plângând în hohote, că este bătut de colegi. Părinţii lui Valerian au mers cu maşina la Ploieşti şi şi-au luat copilul acasă. Părinţii au dat vina pe antrenor şi pe părinţii care au însoţit echipa la Ploieşti că nu au intervenit pentru a împiedica bătaia.

Ministrul Bănicioiu a anunţat că a dispus o anchetă la CSM Suceava pentru a fi clarificate împrejurările în care a avut loc incidentul.

„Cum clubul CSM Suceava este în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, voi cere declanşarea unei anchete care să arate ce s-a întâmplat şi care ar trebui să fie măsurile pentru a nu mai avea parte de situaţii similare. Iau în considerare analiza în profunzime a subiectului violenţei în lumea sportului, cu precădere a celui juvenil, şi vreau ca tineri ca Valerian să-şi urmeze pasiunea fără a fi supuşi unor presiuni fizice şi psihice absolut inacceptabile şi de netolerat”, a declarat Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Drept la replică, filmat pe gheaţă

Tot joi, pe YouTube a fost încărcată o înregistrare video în care copii din echipa de hochei povestesc scena în care l-au bătut pe Valerian. Sub atenta supraveghere a antrenorului, micii hocheişti spun că bătaia ar fi fost pornită chiar de Valerian.

„Resping cu fermitate astfel de acte de violenţă şi, indiferent de motive şi de context, consider că ele nu trebuie să caracterizeze în niciun fel societatea noastră, cu atât mai mult sportul românesc. Valorile sportive nu sunt în niciun fel compatibile cu violenţa, iar acest lucru trebui promovat atât în rândul antrenorilor, cât şi al tinerilor sportivi”, a mai spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

Alte ştiri din Suceava:

Nu e banc! Poliţiştii au interzis autobuzul electric aflat în probe la TPL Suceava

Comuna-muzeu Ciocăneşti a fost desemnată Satul Cultural al României în 2014

Contrabandişti de ţigări urmăriţi cu focuri de armă, la Izvoarele Sucevei

VIDEO Trei persoane rănite într-un accident pe strada Traian Vuia din Suceava, după ce o maşină a derapat pe polei

Pictorul George baron Löwendal, comemorat la Biblioteca Bucovinei

Elevii suceveni, provocaţi să lupte în „Bătălia Cărţilor” la Biblioteca Bucovinei

"Legendele Cristalelor - Cuarţul" la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

VIDEO „Botez” cu pumni şi picioare aplicat unui hocheist de 9 ani, de la CSM Suceava. Antrenorul: „Aşa e obiceiul”

Ghiţă "Ursul Carpatin" Ignat, trimis în judecată. Luptătorul de MMA, acuzat că a furat 165.000 de dolari de pe cardurile unor australieni

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite