Val de critici şi ironii pe reţelele de socializare după apariţia unor noi staţii de autobuz în Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/Ion Lungu
FOTO: Facebook/Ion Lungu

Un val de critici şi de ironii s-a revărsat pe Facebook după ce Primăria Suceava a început înlocuirea staţiilor de autobuz din oraş. Mulţi suceveni consideră că noile staţii nu satisfac nevoile călătorilor deoarece pe singura băncuţă nu încap două persoane mai corpolente.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că, până în luna octombrie a.c., vor fi amplasate sau modernizate în total 54 de noi staţii de autobuz, în cadrul proiectului "Sistem integrat de transport public ecologic în Municipiul Suceava". 

În perioada 17 mai – 3 septembrie, în oraş au fost amplasate 24 de staţii, urmând ca până în octombrie să fie montate alte 14.

După aparţia pe reţelele de socializare a imaginilor cu noile staţii, reacţiile multor suceveni nu au fost cele aşteptate de municipalitate. Oamenii sunt de părere că noile staţii sunt autobuz sunt urâte şi nu răspund nevoilor pe care le au cei care aşteaptă un mijloc de transport în comun.

De exemplu, staţia de autobuz amplasată în primăvara acestui an în zona Catedralei din zona Mărăşeşti are o băncuţă pe care nu încap nici măcar două persoane dacă sunt mai corpolente. 

„Pe lângă faptul că sunt absolut penibile, nu au nicio utilitate. Bani aruncaţi în vânt. Ar trebui făcută o petiţie pentru imputarea sumelor cheltuite celor care au dat undă "verde" acestei mizerii”, a comentat Radu Dănuţ Munteanu.

„Nu ştiu cine le-a făcut, proiectat, dar sunt o bătaie de joc... Nu au nici pe departe rol de staţie... Vântul suflă de peste tot, nu vei fi apărat de ploaie sau de ninsoare, nu sunt banci ori scaune suficiente....”, opinează Tudorel Creangă.

„S-au ales în functie de culoare? Asta a fost unicul criteriu?”, Dorina Fărtăiş.

„În Suceava nici nu bate vântul! Ce noroc pe voi!”, a glumit Petrică Ariciuc, şeful serviciului Salvamont din Vatra Dornei, după ce a văzut una dintre staţii.

„Ce răi sunteţi! Asta e model din colecţia de vara, aşteptăm şi colecţia toamnă-iarna, cu bănci încăpătoare, acoperiş mare, cu spaţiu pentru mame cu căruţ”, a arătat Mihaela Bratt.

Valul de critici s-a revărsat şi pe pagina de Facebook a primarului Ion Lungu, care s-a lăudat cu noile investiţii, însă comentariile au fost şterse de administrator.

Contactat telefonic, directorul Societăţii de Transport Public Local (TPL) Suceava, Darie Romaniuc, a explicat că achiziţiile au fost făcute direct de Primăria Suceava, nu de TPL. Romaniuc a spus că cei care au ales modelul refugiului nu s-au consulatat cu salariaţii Societăţii de Transport. 

„Nu ne-a întrebat nimeni. Probabil că s-au gândit că acum frecvenţa curselor este mai mare şi călătorii nu trebuie să aştepte mult în staţii. Şi eu opinez că sunt cam mici băncile”, a declarat Romaniuc.

Pe de altă parte, primarul Lungu a explicat, în conferinţa de presă susţinută miercuri, că proiectul privind modernizarea transportuluii public local este în curs de implementare. În final, staţiile vor fi dotate cu sisteme de afişaj electronic şi e-tiketing. 

Staţiile sunt realizate din alucubond, sticlă securizată şi au în dotare: banca de aşteptare; două porturi USB pentru încărcare telefoane mobile; două suprafeţe de afişaj, pentru informaţii legate de traseele de transport; un fronton pe care este imprimat numele staţiei.

Deocamdată nu a fost introdus sistemul de e-ticketing şi nici cel de afişaj electronic pentru că o comisie de la Guvern care trebuia să dea un aviz pentru licitaţie nu s-a întrunit vreme de 6 luni. Licitaţia a avut loc abia pe 5 august a.c., astfel că primarul speră ca sistemul să fie finalizat până la sfârşitul acestui an. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Unde vor ajunge armele abandonate de americani în Afganistan? VIDEO

CTP, despre conflictul din Coaliţie: „Dacă nu sunt în stare să fie cinstiţi, ar putea, măcar, să nu fie tâmpiţi. Dar nu e cazul”




 

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite