Un şef de Poliţie Locală vrea puteri sporite: „Mi-aş dori să putem lua permisele de conducere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ZiareLive.ro
FOTO: ZiareLive.ro

Şeful Poliţiei Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a spus că şi-ar dori ca poliţiştii locali să aibă posibilitatea legală de a-i lăsa fără permise de conducere pe şoferii care nu respectă culoarea semaforului sau nu acordă prioritate la trecerile de pietoni.

Şeful Poliţiei Locale, Ovidiu Doroftei, a declarat joi dimineaţă, la Radio Top Suceava, că şi-ar dori ca poliţiştii locali să aibă puteri sporite ca să poată să îi lase fără permise de conducere pe şoferii care încalcă legislaţia rutieră.

Doroftei s-a referit la şoferii care fie nu respectă culoarea semnaforului, fie o forţează şi la cei care nu le acordă prioritate pietonilor atunci când se angajează în traversarea regulamentară a străzii.

„Mi-aş dori să fie posibil întrucât, suplimentar faţă de colegii de la Biroul Rutier, care au în competenţă municipiul Suceava, dar şi comune din judeţul Suceava, poliţiştii locali ar putea fie prezenţi şi ar putea să aplice mai des această sancţiune. Cred că ar fi o măsură ce ar putea preveni prostul comportament, abordarea proastă a şoferilor vizavi de trecerile de pietoni”, a spus Doroftei.

El a mai spus că poliţiştii locali ar putea să se pensioneze mai repede, bărbaţii la 60 de ani şi femeile la 55 de ani. Modificarea vârstei de pensionare se află în noul statut al poliţiştilor locali, care este în dezbatere publică.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite