Un restaurant îşi îmbie clienţii cu colivă în meniul de deserturi
0
Este dulce dar parcă nu te-ai aştepta niciodată să o serveşti ca desert la restaurant. Coliva, căci despre ea este vorba, şi-a făcut totuşi loc în meniul unui local din Suceava.
Clienţii restaurantului Capriciu din municipiul Suceava sunt de cele mai multe ori contrariaţi atunci când consultă meniul bucătăriei. Asta pentru că pe pagina de desert, printre delicatese ca pere cu îngheţată de mentă sau banane cu cremă mascarpone, şi-a găsit loc, la sfârşit, şi coliva cea de pe urmă.
Prezenţa în meniu a unui preparat folosit îndeobşte la ritualuri ortodoxe poate fi uşor explicată prin faptul că restaurantul este amplasat în vecinătatea cimitirului Pacea, iar ocazional mai găzduieşte câte un praznic.
Deşi se află în meniu, cu un preţ de patru lei porţia de 150 de grame, coliva nu poate fi însă degustată de clienţii de ocazie care ar putea fi tentaţi de un desert cel puţi atipic.
Conform meniului, preparatul este gătit doar dacă doritorii fac o comandă de cel puţin 26 de porţii, cu un avans de 48 de ore.


Alte ştiri din Suceava:
O superbă fotografie cu bujorii din Munţii Rodnei, publicată de National Geographic
Judecătoarea care s-a vândut pentru un sejur la Mamaia, sub control judiciar
Nu e banc! Matematică de poliţist sucevean: 10+15=15
O tânără de 35 de ani a murit după o partidă de sex cu un vecin