Un infractor notoriu a omorât un om după ce gonea printr-o comună din Suceava cu o maşină plină cu ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Nistor, zis Copilu’, din Vicovu de Sus, a produs un accident la Straja, în urma căruia un bărbat de 44 de ani şi-a pierdut viaţa. Copilu’ gonea la volanul unui autoturism Audi A8 în care transporta aproape 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Individul are un cazier bogat, el comiţând de-a lungul timpului tot felul de infracţiuni atât pe teritoriul României, cât şi în vestul Europei.

Un grav accident de circulaţie s-a produs pe raza comunei sucevene, în urma căreia o persoană a decedat. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că în urma producerii unui accident de circulaţie între două autoturisme, unul dintre şoferi, Traian Olexiuc, de 44 de ani, din Nisipitul – Ulma, a decedat, iar Constantin Nistor, alias Copilu’, de 46 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, a părăsit locul accidentului.

Conducerea IPJ Suceava a dispus instituirea de filtre pe raza localităţilor limitrofe aflate în competenţa oraşului Vicovu de Sus şi a Poliţiei municipiului Rădăuţi şi efectuarea de investigaţii în vederea găsirii şoferului care a părăsit locul accidentului. După aproximativ o oră, poliţiştii l-au găsit pe fugar.

Cu ocazia cercetării locului producerii evenimentului rutier, atât în interiorul, cât şi în apropierea autoturismului Audi A8 al vicoveanului au fost găsite 4.865 de pachete de ţigări de contrabandă în valoare de 48.450 de lei. Totodată, maşina lui Constantin Nistor a fost indisponibilizată în vederea dispunerii unei constatări tehnice şi a fost instituit sechestru asigurator faţă de aceasta.

Cercetările cu privire la infracţiunea de contrabandă au fost preluate de lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava, în vederea tragerii la răspundere a tuturor participanţilor la comiterea faptei. Totodată, vor fi extinse cercetările în vederea stabilirii împrejurărilor producerii accidentului rutier.

„Pompierii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus au intervenit cu modulul SMURD în urma unui accident produs pe raza comunei Straja, DJ209G. În urma coliziunii dintre două autoturisme, din care unul a ieşit în afara părţii carosabile, iar al doilea s-a răsturnat pe cupolă, a rezultat o victimă încarcerată. Salvatorii au luat măsurile specifice de siguranţă – au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide combustibile şi au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori. Concomitent, au extras victima încarcerată şi au predat-o unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Din nefericire, bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost declarat decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plutonierul adjutant Alin Găleată.

image

„În urma probatoriului administrat de către lucrătorii Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, în cauză s-a dispus luarea măsurii reţinerii faţă de bărbatul de 46 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore, cercetările fiind continuate faţă de acesta sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi contrabandă, urmând a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor mai sus – menţionate”, a declarat purtătorul cuvânt al IPJ Suceava, agentul de poliţie Anca Badale.

Constantin Nistor, alias Copilu’ – un infractor notoriu care le-a scăpat mai mereu printre degete poliţiştilor

Constantin Nistor, zis Copilu’, este cunoscut în judeţul Suceava cu probleme cu legea. În anii ’90, acesta, împreună cu mai mulţi indivizi din zona Vicov, a băgat spaima în vestul Europei, comiţând tot felul de jafuri şi tâlhării.

Constantin Nistor împreună cu Arcadie Plămadă, zis Codană, au comis zeci de jafuri armate pe teritoriul Germaniei, ei atacând oficii poştale, magazine şi casierii ale unor firme, de unde furau prin violenţă bani, autoturisme, calculatoare sau baxuri de ţigări şi băutură. Cei doi au fost arestaţi în anul 1999 pe teritoriul Germaniei, însă cum-necum au reuşit să se întoarcă în ţară.

În primăvara anului 2003, Copilu’ a fost dat în urmărire generală după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare în lipsă pentru comiterea infracţiunilor de fals material, fals privind identitatea, trecerea frauduloasă a frontierei României şi a altui stat. El a fost acuzat că ar fi racolat mai multe tinere de pe raza judeţului Cluj, pe care le-ar fi obligat să se prostitueze pe teritoriul Spaniei.

În cursul anului 2007, Constantin Nistor a fost arestat după ce autorităţile germane au emis pe numele său un mandat european de arestare. Acesta era acuzat că împreună cu Ilie Chifan, alias Prinţu’, a comis mai multe jafuri în zona Hamburg. Cei doi au legat de un copac un şofer de tir, furând de la acesta un tir cu marfă de peste 100.000 de euro, după care au mai sustras dintr-un supermarket un seif cu 40.000 de euro.

Numele lui Constantin Nistor apare şi în dosarul în care „Regele maneliştilor”, Paul Iova, alias Ion Petrişor, care este acuzat că a înfiinţat o reţea de contrabandişti. La data de 30 aprilie 2010, Constantin Nistor – Copilu’ a fost apelat de fiul lui Paul Iova, pe nume Fănică Iova, zis Gigi, cu care a pus la cale un transport de 24 de baxuri cu ţigări.

La restaurantul “Antique” din Rădăuţi, cei doi s-au întâlnit în după-amiaza zilei de 3 mai a acelui an cu Gheorghe Tărâţă – Cuşu din Vicovu de Jos şi Marian Epure, să pună la cale noi transporturi de ţigări spre Capitală. După ce au pus ţara la cale, s-au întâlnit cu alţi contrabandişti cu experienţă – Dănuţ Ursulean şi Nicolae Botnar, inculpaţi într-un alt dosar de contrabandă cu ţigări.

Alte ştiri pe această temă:

VIDEO Tânăr recidivist băut şi fără permis, lăsat în libertate după ce a omorât o fetiţă de 7 ani pe trecerea de pietoni. Acul BMW-ului s-a blocat la 180. Mărturii terifiante

Reacţii după accidentul mortal din Hunedoara: Poliţia Locală a fost trezită din amorţeală şi a început controalele

Accident mortal pe DN1 la limita dintre Alba şi Cluj: o persoană decedată şi cinci rănite VIDEO

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite