Un fost campion naţional la lupte, reţinut de Crima Organizată Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ignat, alias "Ursul Carpatin"-foto Sandrinio Neagu
Gheorghe Ignat, alias "Ursul Carpatin"-foto Sandrinio Neagu

Ieri era campion naţional şi internaţional la lupte şi MMA, iar astăzi este acuzat că a spart bancomate în Australia. Este povestea unui sucevean reţinut în această dimineaţă de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava.

Un fost campion naţional de lupte din Suceava, reprofilat mai nou pe bătăile în cuştile MMA, a fost reţinut în această dimineaţă de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT). Oamenii legii au identificat două grupări care spărgeau bancomate în Australia, în componenţa  uneia dintre ele aflându-se şi Gheorghe Ignat, zis „Ursul Carpatin”, de 29 de ani.
„În perioada iunie-septembrie 2010 pe teritoriul Australiei s-au aflat 2 persoane de cetăţenie română care au desfăşurat activităţi de skimming, una din acestea fiind Ignat Gheorghe, care  a transmis prin intermediul internetului în România datele de carduri bancare obţinute, în vederea decodării lor. De acest lucru se ocupau alte două persoane, care, după decodare, le trimiteau tot prin internet lui Ignat Gheorghe în Australia în vederea efectuării de retrageri frauduloase de numerar”, se arată într-un comunicat al DIICOT Suceava.
În urmă cu doi ani a fost formată o comisie rogatorie, fiind verificate astfel 700 de carduri bancare suspecte că au fost sparte.
Conform datelor furnizate de autorităţile australiene în perioada iunie – septembrie 2010  au fost retraşi, în mod fraudulos, aproximativ 149.000 dolari australieni pe teritoriul acestui stat, precum şi încă 16.000 de dolari australieni de la ATM – uri  din Malaiezia şi  Marea Britanie.
Prejudiciul total este estimat la circa 500.000 dolari australieni.
Tot „Ursul Carpatin” este cel care a asigurat interconexiunea cu cea de-a doua grupare din România, în luna septembrie 2010, când a intrat în legătură cu „naşul” său din Bucureşti.
„Extinzând cercetările a rezultat faptul că „naşul” este liderul unui grup infracţional organizat specializat în activităţi de phishing, membrii acestui grup fiind din jud. Iaşi, Sibiu şi mun. Bucureşti. Datele de carduri bancare obţinute prin phishing aparţineau cu precădere unor cetăţeni englezi şi erau trimise de membrii către lider prin adrese comune de e-mail, iar sumele retrase de pe aceste carduri au fost transferate prin mai multe site-uri de transfer bancar şi schimb valutar pentru a li se pierde urma. Totodată erau achiziţionate on-line bilete de avion, care erau apoi vândute la diferite persoane la jumătate de preţ”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT Suceava.
Din aceste activităţi ilicite, „naşul” a obţinut aproximativ 26.000 de euro.
Procurorii au început urmărirea penală faţă de 9 persoane, motiv pentru care au efectuat 12 percheziţii domiciliare, 6 pe raza judeţului Suceava, 4 în Bucureşti, şi câte una în Iaşi şi Sibiu.Body

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri