Un copil din Gura Humorului a suferit o pareză după o injecţie. Medicul nu mai poate fi tras la răspundere

0
Publicat:

O familie din Gura Humorului a intentat și un proces civil pentru despăgubiri, după ce fiul lor a rămas cu pareză în urma unei injecţii care i-a fost administrată în 2019 de un medic pediatru.

Copilul a suferit o pareză în urma injecției FOTO arhivă Adevărul
Copilul a suferit o pareză în urma injecției FOTO arhivă Adevărul

Pe 27 iulie 2019, un băiețel de un an și trei luni a fost dus de părinți la cabinetul medicului pediatru. Micuțul avea o răceală puternică, vomita, nu reținea medicația și avea febră de peste 39 de grade.

Atunci, pediatrul a decis administrarea unei injecții cu metoclopramid. După aproximativ o oră, părinții au observat că băiatul nu mai mișcă piciorul drept. „Piciorul era mort, nu avea nici un reflex la el, a fost îngrozitor”, a povestit tatăl pentru Monitorul de Suceava.

Documentele medicale au confirmat:  monopareză membru inferior drept, post injecțională.

Procesul penal, clasat din cauza întârzierii părinților

Pe 15 ianuarie 2020, la cinci luni și jumătate de la data injecției, părinții au depus o plângere penală. După doi ani și jumătate de anchetă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au clasat dosarul pe motiv că plângerea a fost depusă tardiv.

„Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni de zile”, au explicat magistrații. Apoi, părinții au decis să încerce și varianta unui proces în civil, în care să solicite despăgubiri. Pe 31 iulie 2023, cei doi au fost anunțați că primul termen va fi pe 5 decembrie 2024. Și asta pentru că Judecătoria Suceava are un număr foarte mare de dosare și puțini magistrați.

„Vom înainta o solicitare de preschimbare a termenului, vom explica că este o situație deosebită, un copil care a suferit și suferă și care are nevoie de o reparație morală. Sperăm să obținem un termen rezonabil pentru începutul acestui proces”, a declarat avocatul reclamanţilor, Cristi Rusu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite