UE recomandă ca vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax să cuprindă un avertisment cu privire la efectele secundare cardiace

0
0
Foto: Shutterstock (Arhivă)
Foto: Shutterstock (Arhivă)

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat, miercuri, ca vaccinul anti-COVID-19 produs de Novavax să cuprindă un avertisment cu privire la două afecţiuni inflamatorii cardiace, pe baza unui număr mic de cazuri raportate, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

EMA a menţionat că miocardita şi pericardită ar trebui să fie incluse ca noi efecte secundare în informaţiile cu privire la vaccinul Nuxaxovid. 

De asemenea, agenţia a cerut ca producătorul american de medicamente să acorde informaţii suplimentare asupra riscului producerii acestor efecte secundare. 

Agenţia Europeană pentru Medicamente a descoperit, în urmă cu o lună, reacţii alergice severe ca posibile efecte secundare ale acestui vaccin. 

Novavax a sperat că cei care nu au dorit să utilizeze vaccinurile Pfizer şi Moderna, care au la baza tehnologia ARN Mesager, vor prefera produsul său fiindcă are la bază o tehnologie folosită timp de decenii pentru combaterea bolilor, printre care se numără şi hepatita B şi gripa. 

Totuşi, doar aproximativ 250.000 de doze de Nuvaxovid au fost administrate în Europa până în prezent de la lansarea vaccinului, care a avut loc în luna decembrie, conform Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor. 

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri