Un adolescent de 15 ani a fost înjunghiat mortal în plină stradă. Principalul suspect este fratele său, în vârstă de 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un adolescent de 15 ani a fost înjunghiat mortal la Fălticeni. FOTO Dănuţ Zuzeac
Un adolescent de 15 ani a fost înjunghiat mortal la Fălticeni. FOTO Dănuţ Zuzeac

Băiatul de 15 ani a fost lovit cu un cuţit exact în inimă. Din spusele fratelui său, de 17 ani, care a ajuns la spital înjunghiat, cei doi ar fi fost atacaţi de un individ necunoscut, care a ieşit dintr-un lan de porumb. Totuşi, principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este cea conform căreia cei doi fraţi s-au certat, iar cel mare l-a înjunghiat mortal pe cel în vârstă de 15 ani.

O crimă cumplită s-a produs pe o stradă din municipiul Fălticeni. Un adolescent de 15 ani a decedat după ce a fost înjunghiat în zona inimii. La data de 24 septembrie 2016, în jurul orei 21.00, Poliţia municipiului Fălticeni a fost anunţată prin 112 că doi tineri au fost înjunghiaţi pe strada Pleşeşti Gane din localitate.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au găsit în faţa unei case cadavrul lui Iulian G., de 15 ani, localnic. Acesta avea o tăietură în zona toracică stânga. In apropiere se afla fratele victimei, respectiv Alin G., de 17 ani, care avea şi el leziuni produse prin înjunghiere în zona omoplatului stâng şi la antebraţul drept. Tânărul de 17 ani le-a povestit poliţiştilor că în timp ce mergea împreună cu fratele său spre un magazin din apropiere, au fost atacaţi din spate de o persoană necunoscută.

La faţa locului a ajuns şi un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic. Ancheta a scos la iveală faptul că cel mai probabil Alin G., fratele mai mare, este autorul crimei, el fiind cel care l-a înjunghiat în inimă pe fratele său, după ce s-au luat la ceartă.

Cei doi au mers sâmbătă să ajute o femeie la tăiat porumbul, iar din banii primiţi şi-au cumpărat băutură. După ce au ajuns acasă, cei doi fraţi s-ar fi certat şi s-au luat la bătaie, altercaţia continuând în stradă, unde băiatul de 15 ani a încasat lovitura fatală. Speriat de faptul că şi-a omorât fratele, Alin G. ar fi construit o poveste conform căreia ar fi fost atacaţi de un individ ce avea o glugă pe cap şi era înarmat cu un cuţit.

crima falticeni. FOTO Danut Zuzeac

                           Locul unde a fost găsit decedat Iulian. FOTO Dănuţ Zuzeac

Scenariul întocmit de tânărul de 17 ani nu pare a fi plauzibil deoarece cei doi fraţi erau desculţi şi erau îmbrăcaţi doar cu tricou şi pantaloni scurţi, deşi afară era destul de rece. Alin G. a povestit că mergea împreună cu fratele său la magazin pentru a cumpăra suc, moment în care au fost atacaţi de un bărbat ce a ieşit dintr-un lan de porumb. Iulian ar fi fost lovit mortal în zona inimii, în timp ce fratele lui a reuşit să scape după ce a fugit în curtea unui localnic, unde a cerut ajutor.

„El a căzut aici, la poartă, dar a fost tăiat mai încolo. Aici a murit, nu a mai putut să meargă mai mult pentru că s-a scurs sângele din el. Au stat toată noaptea poliţiştii şi procurorii. Nu se mai ştie nimic de suspect, nu s-a găsit nici arma crimei. Celălalt frate a povestit că a venit cineva prin spate şi i-a luat la tăiat. Dar este ceva dubios la ei. Spuneau că se duc la suc, dar ei erau desculţi, în maiou. Cum, dar tu te duci la ora aia, desculţi să cumperi suc? Si amândoi erau desculţi. Si la un kilometru şi ceva de casă? Atât este de aici până la primul chioşc. Cel care a murit era in maiou, desculţ şi cu o pereche de blugi tăiaţi, iar fratele lui la fel.

Despre ei nu pot să vă spun mare lucru, nu aveam legături unii cu alţii. Nu au creat probleme pe aici, ştiu doar că aveau scandaluri în familie. Am mai auzit că se băteau cu tatăl lor, se certau cu mama lor. De la băutură! Toţi consumau băutură. Mă refer la cei bătrâni. Am mai auzit că băieţii îl mai băteau pe tatăl lor. Mama lor a plecat în străinătate de curând. Au avut o stână făcută cu bani de la băiatul lor mai mare, care este plecat în străinătate, dar nu le-a mers. Poliţiştii îl bănuiau aseară (n.r.- sâmbătă seară) pe tatăl lor, era principalul suspect pentru că au fost de două ori la ei acasă şi nu au găsit pe nimeni. Ei au lumina tăiată”, a declarat Dorel Abălaşei, vecinul la poarta căruia a fost găsit mort Iulian G..

crima falticeni. FOTO Danut Zuzeac

        Curtea în care s-a „adăpostit” Alin, tânărul suspectat de crimă. FOTO Dănuţ Zuzeac

Bărbatul în curtea căruia a intrat Alin G. să ceară ajutor a povestit şi el cum a decurs întreaga discuţie cu tânărul de 17 ani.

„Eu eram la masă şi a intrat în curte şi a întrebat-o pe fata aia mică unde sunt. I-a spus că mănânc şi el i-a spus <<spune-i să vină să ne ajute, că ne-a tăiat>>. Eu am ieşit şi, ştiind că se mai ceartă pe acasă, i-am spus să plece, că nu am nevoie de probleme. Nu înţelegeam ce spune, era speriat. Am ieşit cu el din curte şi mi-a zis că a ieşit cineva din porumb şi i-a atacat. Sunt mai multe variante: unii spun că s-ar fi certat şi i-a fugărit de acasă, băieţii spun că veneau de la magazin. Poliţiştii mi-au spus aseară (n.r. – sâmbătă seară) că au fost acasă la ei şi nu au găsit pe nimeni: nici pe sora lor, nici pe băiatul cel mic, nici pe tatăl lor. Ei l-ar fi bănuit şi pe el”, a povestit Mihai Alincăi.

crima falticeni. FOTO Danut Zuzeac

                Fălticeni-ul a fost împânzit de poliţişti şi jandarmi. FOTO Dănuţ Zuzeac

Jandarmii şi poliţiştii au scoto­cit întreaga zonă pentru a găsi arma crimei. Cum ancheta este încă în desfăşurare, procurorii suceveni nu au oferit prea multe detalii. Alin G., băiatul de 17 ani, era încă la spital şi nu le-a dat prea multe amănunte anchetatorilor.

Alte ştiri pe această temă:

Crima pasională rezolvată după cinci ani în anii comunismului. Cum i-au găsit miliţienii pe ucigaşii unui tânăr îndrăgostit

Acuzat de crimă şi terorizat, nouă luni, în celulă pentru un omor pe care nu l-a făcut: „Am vrut să mă omor în arest”

Cele mai abominabile crime studenţeşti petrecute în România. Povestea afaceristului înjunghiat de amantă

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite