Ultima zi pentru nominalizări în campania „Profesorii cu care Suceava se mândreşte“. Spune-ne propunerea ta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nominalizează profesorii cu care oraşul tău se mândreşte
Nominalizează profesorii cu care oraşul tău se mândreşte

Campania demarată de „Adevărul“ a adunat numeroase nominalizări pe suceava.adevarul.ro. Lista este deschisă până astăzi inclusiv.

Cititorii „Adevărul“ pot face nominalizări pe suceava.adevarul.ro sau pe pagina de Facebook a cotidianului „Adevărul“ de Suceava.

Laura a nominalizat-o pe profesoara Mihaela Ciubotariu de la Colegiul "Petru Rareș" din Suceava. "Este o profesoară consencventă, deșteaptă, cu multe merite și nu intră în cercul celor ce își doresc doar lauri. Depune tot efortul pentru a ne învăța ce trebuie, cu metode foarte moderne, care ne captează atenția", a declarat Laura, elevă la Colegiul Național "Petru Rareș" Suceava.

O altă elevă din același colegiu o nominalizează pe profesoara Camelia Butnaru, direstoarea liceului.  "E cea mai bună din punct de vedere profesional. O iubim, o respectăm și nu o vom uita niciodată. Va ramâne veșnic pentru mine o amintire frumoasă, care mă va ajuta în carieră în viitor", spune Doina pe site-ul suceava.adevarul.ro.

Lucian l-a nominalizat pe profesorul Dan Popescu, directorul Colegiului Național "Ștefan cel mare" Suceava. "Este un om cu suflet mare, organizat și își dă toată silința când vine vorba de elevii lui. Apreciat de colegii de catedră, și nu numai, are respectul elevilor săi, mai ales ca a scos în față zeci de olimpici la matematică", spus Lucian pe site-ul suceava.adevarul.ro

Oana, cititoare a site-ului suceava.adevarul.ro, spune despre profesoara de chimie Alexandra Chirilă, în prezent inspector, că este un profesor de nota 10. "A știut întotdeauna să fie prietena elevilor ei și, în același timp, să impună respect față de profesia ei și față de ea, ca profesoară. Inteligentă, plăcută, perseverentă și cu mâna întinsă oricui are nevoie de ajutor sau îndrumare. Profesor și om de nota 10!!! Respect!", spune Oana.

Criteriile de care trebuie să ţii cont atunci când propui un profesor sunt: 

Reputaţie şi integritate. Ţine cont de cât de cunoscut este profesorul pe plan local, pentru faptele sale bune şi pentru dăruirea sa în relaţia cu elevii! Este cunoscut drept „făuritorul de olimpici?" A combătut abandonul şcolar? Atunci merită nominalizat! Trebuie să fie un bun gospodar, un pedagog destoinic şi un exemplu de moralitate.

CV-ul profesorului. Studiile aprofundate, activităţile extraşcolare, cursurile de specializare, cărţile publicate şi premiile obţinute pentru efortul depus ar trebui să constituie bile albe pentru dascălul nominalizat!

Inovaţie şi cercetare. Dacă a contribuit la inovarea metodelor de predare în şcoală, dacă a făcut meditaţii cu elevii, dacă este membru în vreo comisie de cercetare ori a făcut proiecte prin care a reuşit să doteze şcoală cu logistică performantă, înseamnă că merită să fie nominalizat!

Vezi şi:

CAMPANIE Profesorii cu care Suceava se mândreşte

Împreună cu un juriu de specialitate îi vom desemna pe cei cinci dascăli de top iar apoi, le vei putea afla poveşţile de viaţă pe suceava.adevarul.ro.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite