Trei certificate de „Şcoală Europeană“ pentru Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierea va avea loc în luna mai, când şcolile vor primi certificatul de „Şcoală Europeană“ şi premii în bani, în sumă de 5.000 lei fiecare, care urmează a fi cheltuiţi în folosul unităţilor de învăţământ.

Municipiul Suceava are trei unităţi de învăţământ care au primit recent titulatura de „Şcoală Europeană“ în urma participării la competiţia organizată de Ministerul Educaţiei. Este vorba despre Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ Suceava, clasat pe locul III, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 10 Suceava, locul V, şi Colegiul Tehnic „Petru Muşat“ Suceava, care a obţinut locul 19.
 
Au participat 150 de unităţi de învăţământ din toată ţara care au derulat activităţi sau proiecte de cooperare europeană. Premierea va avea loc în luna mai, când şcolile vor primi certificatul de „Şcoală Europeană“ şi premii în bani, în sumă de 5.000 lei fiecare, care urmează a fi cheltuiţi în folosul unităţilor de învăţământ.

Nouă ni s-a reconfirmat statutul de şcoală europeană, primul certificat obţinându-l în 2008. Cu suma de 5.000 lei primită atunci am cumpărat o tablă inteligentă pentru matematică, însă am completat noi până la 7.000 lei, preţul ei“, a precizat Maria Teodoreanu, directorul Colegiului Tehnic „Petru Muşat“ Suceava.

În cazul celorlalte două unităţi această titulatură este o noutate, Colegiul Economic participând şi la ediţiile trecute, fără să obţină vreun premiu, iar Şcoala nr. 10 a participat pentru prima dată în acest an. Banii pe care urmează să-i primească vor fi investiţi în dotarea laboratoarelor.

Locul obţinut şi titulatura ne dau o încredere deosebită şi satisfacţie morală, mai ales pentru că grila a fost destul de grea şi stufoasă. Am fost punctaţi pentru participarea la diferite proiecte, activităţi extraşcolare şi implicarea în viaţa comunităţii“, a precizat Cornel Romaşcu, directorul Colegiului Economic, ocupantul locului III. 


Concursul pentru acordarea certificatului de „Şcoală Europeană“ este organizat anual pentru a sprijini eforturile României de integrare în Uniunea Europeană. Certificatul este valabil trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a-l obţine.

Citiţi şi: Suceava: Elevii recuperează orele pierdute din cauza grevei profesorilor

Suceava: Viitorii liceeni au făcut topul colegiilor

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite