Trecerea de pietoni care dă din parapet în groapă, „lucrarea anului” marca Dorel VIDEO

0
Publicat:

Vestitul constructor Dorel a lovit din nou la Suceava. A trasat o trecere de pietoni, pe o stradă fără trotuare, care pe o parte a drumului se oprește într-un parapet, iar pe cealaltă parte, într-un șanț. Proiectul are avizul Poliției. 

Muncitorii unei firme de construcții au lucrat intens pe ruta alternativă care face legătura între zona centrală a Sucevei și cea comercială, cu trecere pe strada Mirăuți. Deși artera nu se numără printre cele mai circulate din oraș, angajații municipalității s-au gândit să implementeze măsuri pentru a spori siguranța rutieră și au început prin trasarea unei zebre, în dreptul firmei Carpatis.

Nu ar fi nicio problemă dacă artera ar avea trotuare, dar nu are. Deși deranjantă, situația drumurilor fără trotuare a început să se înscrie într-o zonă a obișnuinței în multe localități ale județului Suceava. Este mai degrabă o regulă decât o excepție, de exemplu în comunele din preajma Fălticeniului.

Trecerea de pietoni care pornește din parapet și se oprește în șanț FOTO: stirisuceva.net
Trecerea de pietoni care pornește din parapet și se oprește în șanț FOTO: stirisuceva.net

În aceste condiții, ce este, totuși, în neregulă cu zebra de pe drumul care duce spre Iulius Mall, în Suceava? Trecerea de pietoni pictată pe strada fără trotuare se oprește pe o parte a drumului într-un parapet și în cealaltă parte, într-un șanț, ceea ce înseamnă că în situația în care o folosesc, pietonii n-au unde să se refugieze.

Această zebră apare în proiectul tehnic de modernizare avizat de numeroase instituții, între care Poliția Rutieră, sau cel puțin așa susține primarul Sucevei, Ion Lungu. Alesul local a explicat că proiectul nu a fost finalizat. 

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a explicat că parapetul va fi scurtat, iar pe cealaltă pare a drumului, unde se află șanțul, se vor monta tuburi peste care va fi amenajat trotuarul. Altfel spus, în loc să traseze trecerea de pietoni la final, constructorul a decis să o facă într-o fază intermediară a proiectului.

Firma care execută lucrarea este Florconstruct. Contactat telefonic de reporterul „Adevărul”, administratorul Vasile Florea a explicat că inginerul care s-a ocupat de proiect a luat decizia trasării marcajelor rutiere înainte să construiască trotuarele pentru că în situația în care s-ar fi înregistrat temperaturi negative, nu se mai îndeplineau condițiile tehnice de turnare a asfaltului respectiv trasare a zebrei.

„Este o chestiune de câteva zile. Dacă vă duceți acum în zonă veți vedea că se lucrează la trotuare. Riscam să nu mai facem zebra”, a declarat constructorul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite