Transporturi ilegale de lemn depistate în Suceava. Marfa a fost confiscată

0
0

Aproape că nu există nicio zi în care verificările şi controalele pe linia transporturilor de material lemnos să nu ducă la descoperirea măcar a unei ilegalități. La sfârșitul săptămânii, în județul Suceava au fost două astfel de cazuri.

Lemnul transportat ilegal a fost confiscat SURSA FOTO Arhivă Adevărul
Lemnul transportat ilegal a fost confiscat SURSA FOTO Arhivă Adevărul

La data de 9 septembrie 2022, lucrătorii din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Pojorâta în scopul prevenirii faptelor antisociale la regimul traficului şi transportul ilegal al materialelor lemnoase, în jurul orelor 10,00 au constatat că o autoutilitară descarcă material lemnos, fiind amplasată pe sensul de mers spre Vatra Dornei D.N. 17.

„S-a procedat la verificarea în aplicaţia SUMAL 2.0 constatându-se că pentru numărul de înmatriculare al autoutilitarei a fost emis un aviz în data de 9 septembrie 2022, dar transportul a fost închis cu aproximativ 50 minute anterior interogării, iar materialul lemnos care se descărca nu avea documente de provenienţă”, a informat Poliția Suceava.

În aceste condiţii s-a procedat la oprirea ulterioară în trafic a autoutilitarei, care între timp terminase de descărcat şi s-a identificat conducătorul auto care a declarat că materialul lemnos descărcat îi aparţine şi că nu este acoperit de documente de provenienţă.

În continuare materialul lemnos a fost reîncărcat în autoutilitară din curtea imobilului amplasat în satul/comuna Pojorâta, judeţul Suceava şi a fost transportat la sediul Atelierului de Producţie Sadova. Aici a fost inventariată încărcătura şi s-a constatat că volumul transportat ilegal este de 6,13 mc, clasificându-se ca lemn rotund răşinoase foc.

S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului autoutilitarei pentru încălcarea dispoziţiilor art. 19, alin. (2), lit. a), pct. (3) din Legea 140/2010, iar totodată s-a dispus confiscarea cantităţii de 6,13 mc lemn fiind predată în custodia Atelierului de Producţie Sadova.

Tot la data de 9 septembrie 2022, ora 12:06, patrula de poliţie în serviciu pe raza de competenţă a Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 48 ani.

Acestuia i s-a solicita să prezinte documentele de însoţire pentru materialul lemnos transportat, faţă de acestea, conducătorul auto a precizat că nu deţine documente. În continuare s-a procedat la verificare prin aplicaţia sumal control legalitatea transportului rezultând faptul că transportul este ilegal.

„S-a solicitat sprijin din partea angajaților de la Ocolul Silvic Fălticeni, care a procedat la măsurarea materialului lemnos din autoutilitara, ocazie cu care s-a stabilit existenţa volumului de 0,457 mc cherestele tivite specia molid. Poliţiştii au dispus sancţionarea şoferului , în temeiul art. 5-7 din OG 2/2001 rap. la art. 19 alin. 2 lit a pct 1 din Legea 171/2010, iar complementar, s-a dispus confiscarea faptică a volumului de 0,457 mc, ce a fost predată în custodia ocolului Silvic Fălticeni”, au mai precizat oamenii legii.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite