Transport fictiv de cherestea, în valoare de 50.000 de lei, descoperit la Fălticeni FOTO

0
Publicat:

Deși în acte cheresteaua trebuia să ajungă la un depozit din Mălini, județul Suceava, tirul respectiv era gol, motiv pentru care polițiștii au început să facă cercetări.

foto 2 jpg

Polițiștii de la Fălticeni și comisari ai Gărzii Forestiere Suceava au oprit în trafic un tir, pentru verificări, în cadrul unei acțiuni de prevenire a delictelor silvice.

 La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat domiciliat în comuna Mihai Eminescu, din județul Botoșani.

 Din verificările efectuate în sistemul informatic Sumal 2.0, a reieșit că semiremorca figura înregistrată cu avizul emis pentru un volum de 50,88 mc3 cherestea tivită molid, având ca destinație, conform datelor înscrise, un depozit din Mălini, județul Suceava.

Avizul era cu status "în tranzit", iar traseul GPS al cod-avizului coincidea cu locația unde a fost identificat în trafic ansamblul rutier.

Acest cod-aviz, având atașate fotografiile ce se încarcă obligatoriu în sistemul informatic suma 2.0, permite vizualizarea pachetelor de cherestea corespunzătoare unui volum de 50 m3.

Nici urmă de cherestea

Surpriza a venit în momentul în care șoferul a fost pus să  deschidă semiremorca pentru a fi verificată încărcătura. Polițiștii au constatat că semiremorca vehiculului era goală, nici urmă de cherestea.

Polițiștii au cerut explicații conducătorului auto despre cele constatate. Acesta a declarat că nu are cunoștință de existența vreunui aviz sau de încărcătură, el având misiunea doar să conducă vehiculul.

Având în vedere cele constatate polițiștii au dispus sancționarea cu amendă în sumă de 15.000 lei a societății emitente a avizului de transport iar complementar au dispus și confiscarea valorică a cantității de 50,88 m3 cherestea tivită molid, în valoare de 47.064 lei – care deja se afla deja în depozitul din Mălini.

Cheresteaua fusese anterior achiziționată ilegal, fără documente, și de aceea era nevoie de transportul fictiv – pentru ca la un eventual control la depozitul cu pricina documentele să fie în regulă.

Polițiștii suceveni atrag atenția asupra respectării legislației în domeniul silvic, acțiuni și controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfășurate și în perioada următoare în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

foto 3 jpg
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite